Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Rock′n′roll plesalci spet v svetovnem vrhu!

22. 4. 2015; 01.01
Avtor: M.Z.
uvodna

foto: Jakub Dąbrowski

Slovenska Rock n Roll reprezentanca se je vrnila iz uspešnega tekmovanaj v Krakovu (Cracow - Poljska), kjer so sodelovali na Svetovnem pokalu in domov prinesli izjemne rezultate.

Najbolje sta se odrezala Matej Matečko - Evelin Arh iz Plesnega kluba M v kategoriji Starejših mladincev, ki sta postala vice prvaka svetovnega pokala.


Priplesala sta si odlično drugo mesto, če pa zraven dodamo, da je to šele njun "prvi nastop" na svetovni sceni, je teža tega uspeha še toliko večja. Plesni Klub M, deluje pod vodstvom Anite Vihtelič in Marka Hrena - Plesno mesto, kjer pa poleg njiju za rock n roll pare skrbi cela paleta izjemnih trenerjev, ki so se tudi sami dokazali v svoji športno plesni poti. To so Boštjan Pavček, Irena Petan, dodatni trener Marko Rus in akrobatski trener Jure Herzmansky. Matej in Evelin sta dobesedno češnjici na vrhu torte (izjava Ane Klanšnja ob nastopu v oddaji Slovenija ima talent) in sta v Krakovu dobesedno poletela med zvezde. Že naslednje tekmovanje, ki bo čez 14 dni bo zanju nov izziv, a ostajata realna - vsaka uvrstitev v finale je izjemen rezultat, torej finale je cilj - mesta med prvim in šestim v finalu pa se vedno lahko premešajo glede na dnevno formo parov in seveda glede na garnituro sodnikov. Matej in Evelin pa sploh še nista pokazala vseh adutov in tako bo tekma v Belgiji še kako zanimiva.

Za presenečenje pa sta poskrbela tudi Julija Horvat in Luka Brulc iz plesnega društva Pan, ki pa prav tako vadita pod okriljem iste trenerske ekipe Plesneg mesta. Julija in Luka sta si v članskem razredu priplesala šesto mesto in je to njun najvišji rezultat doslej. Tudi Julijo in Luka si nihče ni upal uvrščat med finaliste, čeprav pa domači trenerji točno vedo, da je tudi finale lahko v njunem dometu, če se le vse poklopi kot je treba. Pripravljen imata optimalno težavnost aktobatike in če jima izvedba uspe, je rezultat lahko točno takšen kot sta si ga priplesala v Krakovu. Zagotov pa bosta že na tekmi v Belgiji skušala stopiti stopničko višje, saj sta z nekaj dodatnega treninga in morda nekoliko dvignjeno težavnostjo akrobatike še kako konkurenčna vsej svetovni eliti.

prejšnji članek
Gummy Flava & Steffanio nekega dne…
Obsedena!
Gummy Flava & Steffanio nekega dne…
naslednji članek
Neisha je šla preko meja!
Obsedena!
Neisha je šla preko meja!
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.