Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Soki za bobne postavil celo predsednika republike!

14. 4. 2015; 13.48
Avtor: M.Z.
uvodna

foto: Nataša Kalin

Prvič v zgodovini je včeraj Veliko dvorano Predsedniške palače stresel pravi rock koncert.

Predsednik republike je namreč gostil bobnarja z velikim srcem, Marka Soršaka Sokija, ki je v zadnjem letu v sklopu svojega projekta 20 za 20 z novimi glasbili opremil kar 10 slovenskih osnovnih šol, svoje glasbeno popotovanje pa namerava nadaljevati vse do številke 20. Ob tem je predsednik Borut Pahor bobnarju vročil tudi “Jabolko navdiha”, v obrazložitvi pa izpostavil 24-letno bobnarsko ustvarjanje,  poučevanje preko 300 bobnarjev in izvajanje uspešnega projekta 20 za 20, katerega vodilo je Sokijeva tiha želja – “vsi naj spoznajo radost, ki vznikne iz glasbe”.

Soki je dogodek zastavil pogumno. Na oder je namreč postavil 10 šolskih bendov iz do sedaj obiskanih šol, na odru pa so se jim pridružili znani glasbeniki. Nastopili so Reno Čibej in Dare Kaurič (Kingston), Tinkara Kovač, Tomi Meglič (Siddharta), Mile Kekin (Hladno Pivo), Gregor Jančič (Happy Ol’Mcweasel), Jernej Dirnbek in Tone Kregar (MI2), Gregor Skočir in Daniel Gregorič (Big Foot Mama), Alya, David Kovšca – Buda (Elvis Jackson) in Slavc Kovačič (Čudežna polja). Sožitje otrok in njihovih glasbenih vzornikov, ki so to vlogo danes zagotovo še utrdili, je navdušilo in prepričalo slehernega obiskovalca, da projekt 20 za 20 zdaj že brez pomisleka korenito skrbi za prihodnost slovenske glasbe. In česa je bil Soki danes najbolj vesel? “Da sem na primer za bobni videl otroka, ki mu je bil ta instrument še pred 4 meseci popolnoma tuj, po naši donaciji šoli pa prav ta otrok danes navdušeno razbija z MI2! In to je preprosto bistvo zakaj sem se odločil za projekt! Da predstavim otrokom vse veselje, ki ga daje glasba”, je še dodal vidno ganjen in zadovoljen bobnar zasedbe Elvis Jackson.

Za piko na i današnjega dogodka je poskrbelo sklepno dejanje dneva, ko je za bobne sedel predsednik republike in z zasedbo Big Foot Mama suvereno odigral “Nisem več s tabo”. Soki in predsednik Pahor sta po zaključku izdala, da sta se za današnje bobnarsko presenečenje srečala na nekaj predhodnih pripravah, mentorstvo pa je bobnar glede na vzhičeno reakcijo publike tudi tokrat opravil več kot odlično.

prejšnji članek
Bodite sveži – v vsaki situaciji
Lepotičenje
Bodite sveži – v vsaki situaciji
naslednji članek
Odštevamo: Terminator: Genisys
Obsedena!
Odštevamo: Terminator: Genisys
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.