Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Pod svobodnim soncem

11. 2. 2015; 02.00
Avtor: M.Z.
uvodna

foto: Karin Božič

Neža Bračun Nessy in njen srčni duet z Damjanom Pančurjem iz njene aktualne prve plošče Seznam želja.
Pod svobodnim soncem je plod dela in njune ljubezni med pevko Nežo Bračun Nessy in njenim zaročencem, prav tako glasbenikom in producentom Damjanom Pančurjem, ki bosta avgusta dahnila svoj da.

Vsi si želimo nekoč, nekje res svobodno zaživeti. Za vsakega posameznika je beseda "svoboda" svoj pojem in vsakemu predstavlja tisto ob čemer se bo počutil sproščeno in neomejeno. Skladba je posebna že zaradi tega, ker je Neža tudi avtorica skladbe in je osnovna ideja melodije nastala ob njenem preigravanju akordov na klavir. Soavtor glasbe  je Damjan Pančur ter tudi aranžer in tekstopisec. Vse skupaj je pod okriljem Pancho, glasbene produkcije zapakirno v minimalističen, akustičen a vseeno poln aranžma z moderno produkcijo. 

Projekt je podkrepljen z odličimi glasbeniki in živimi inštrumenti. Klavir, kitare, shaker je odigral priznani producent in kitarist Damjan Pančur, ki je avtor glasbe za Tv Dnevnik na RTV SLO ter član banda trenutno zelo popularnega muzikala Cvetje v jeseni. Na cajonu odlični bobnar Klemen Markelj, ki je svoje znanje nadgrajeval tudi na Los Angeles College of Music. Ter klasično izobražena vilončelistka, ki študira na Akademiji za glasbo v Ljubljani. 
"Že pred leti sem vedno hotela posneti duet z mojim producetom/zaročencem Damjanom (Pančurjem), vendar se nikakor najine misli niso poklopile v tem smislu, saj je Damjan vedno bolj strmel k producentskemu delu kot pa pevskemu. Tokrat so se zvezde poklopile in je narava skladbe poskrbela zato, da je nastal duet z najinima glasovoma."  Načrti za naprej: "Zelo se veselim mojega koncert z live bandom, kjer bomo v akustični različici (cajon, kitara, klavir, vokali) odigrali in predstavili vseh 10 skladb iz moje plošče. Vabljeni ste v petek 13.2. ob 21.00 uri na live koncert na Radio Ognjišče, vstop je prost in prenos koncerta je v živo. Samo rezervirajte svoj sedež v tajništvu radia Ognjišče, ker imamo število mest omejenih na 40." 
Bio: 

Neža je pevka, ki ni muha enodnevnica, saj tako kot pravi za glasbo: "Živim za njo in od nje in to je nekaj najlepšega kar lahko počnem v svojem življenju, čeprav so včasih zasluženi evri kar trd kruhek." Poleg uspešne solo kariere (njene skladbe so vedno med 100 najbolj predvajanimi slovenskimi skladbami) je posnela spremljevalne vokale za vsaj 100 skladb, med drugim tudi za znane slovenske estradnike kot so HELENA BLAGNE, IRENA VRČKOVNIK, SAŠA LENDERO in posodila svoj glas za mnoge glasbene Tv oglase, ki jih zasledimo na malih ekranih. Lani je na povabilo vodje banda (Nine Pušlar) nastopila na Melodijah morja in sonca 2014, kjer je z vrhunsko band zasedbo (del banda iz oddaje Moja Slovenija & del banda Nine Pušlar) odpela spremljevalne vokale za vseh 14 nastopajočih. 
prejšnji članek
Bereš v angleščini?
Obsedena!
Bereš v angleščini?
naslednji članek
Samo...novo!
Obsedena!
Samo...novo!
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.