Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Prepusti se branju

18. 10. 2014; 11.05
Avtor: Katja Kaja
uvodna

foto: Promocijski material

Si že slišala za knjigo Krive so zvezde? Sedaj je v slovenščino prevedena nova knjiga pisatelja Johna Greena!

Knjiga Krive so zvezde, ki jo je napisal pisatelj John Green, je tako v angleščini kot v slovenščini sprožila veliko evforijo. Čustvena in drugačna zgodba, je prepričala najstnike in njihove starše. Številni so komaj čakali na filmsko različico, ki je v Sloveniji žal niso predvajali, in ševilni so oziroma ste postali obsedeni z deli pisatelja. 

Sedaj je v slovenščino prevedena nova knjiga izpod rok Greena. ''Kdo si Aljaska?''(Looking for Alaska) je pisateljev prvenec, a je postal tako priljubljen ravno zaradi evforije imenovane Krive so zvezde. 

Iz ust, ki so bila dovolj blizu, da sem začutil njenosapo, toplejšo od zraka, je prišlo: »Ravno to je uganka,a ne? A je blodnjak življenje ali smrt? Pred čim birad pobegnil – pred svetom ali pred njegovim koncem?«
Miles Halter je obseden z zadnjimi besedami slavnih ljudi. Sit je udobnega življenja in ko se odpravi študirat daleč stran od doma, se mu odpre nov svet, poln neslutenih možnosti in kaosa, ki ga pooseblja čudovita, pametna, zabavna, seksi, samodestruktivna, skrivnostna, odbita in do konca fascinantna Aljaska Young. Ko je na lepem ni več, ostane praznina, ki jo poskuša zakrpati na vse mogoče načine. Poskuša razumeti tisto, česar ni mogoče razumeti, in predvsem preživeti. Iz ure v uro, iz dneva v dan.

Si knjigo že prebrala v angleščini ali te je novica o slovenski različici dodatno razveselila?

prejšnji članek
Koncert z dobrodelno noto
Obsedena!
Koncert z dobrodelno noto
naslednji članek
Shamballa
Obsedena!
Shamballa
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.