Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Bodi moja kri

29. 1. 2015; 15.49
Avtor: M.Z.
uvodna

foto: arhiv

Dadi Daz in Zvone Hranjec predstavljata novo pesem.
Se vam zdi znano, vsaj malo.... D.A.Z. ....?  Naj vas popeljemo 19 let nazaj, ko je na glasbeno sceno prvič stopil mlad, dolgolasi Dadi, s specifičnim bonjovijevskim, rockerskim  glasom. Takrat je kot strela z jasnega lansiral na radijske postaje prav Jovijevo pesem Always, v slovenščini Vedno. Pretanjeno uho, takrat že izkušenega šefa in kitarista, rokerske zasedbe Chateau Zvoneta Hranjaca (ex Šank rock) je Dadijev vokal prepoznalo kot obetavnega in kot vidimo, se ni zmotil.

 Dadi  in Zvone sta združila moči in ustanovila  čisto drugačen, moški duet pod imenom  D.A.Z. (Dadi And Zvone) ter posnela dve CD plošči: 

D.A.Z. leta 1996 
Podoben sem zmaju  leta 1997, 
hkrati pa je Dadi Daz odpel tudi vokale na plošči skupine Chateau z naslovom Brez tebe, ki je izšla prav tako v tistem obdobju njunega skupnega ustvarjanja, leta 1996.

Oba glasbenika sta kmalu svoji glasbeni poti nadaljevala, vsak po svoje in še vedno občasno sodelovala, v različnih projektih. Dadi Daz je v svoji solo karieri posnel še 3 CD plošče in 18 videospotov. Zvone Hranjec pa je kot avtor ustvarjal tudi za druge znane izvajalce ter igral v različnih zasedbah (Pop design, Free guns, Drugo dugme,..)


D.A.Z. ponovno skupaj 
Po devetnajstih letih se Dadijeva in Zvonetova skupna glasbena pot zopet križa in  vam tokrat ponujata v poslušanje njuno čisto novo, še vročo skladbo BODI MOJA KRI.

In ker 'obnovljeni' duo D.A.Z. misli čisto resno, sta za omenjeno skladbo  posnela tudi videospot, ki je tik pred objavo. Bodi moja kri je modern rokerski komad, v prepoznavnem Zvonetovem silu. Zvone se je lotil tudi režije in snemanja  videospota. D. A.Z.- ovca sta se s tem glasbenim projektom vrnila 19 let nazaj in z nasmeškom na obrazu 'priznavata', da sta se kar spremenila. Dadi ima čisto novo frizuro, za katero je poskrbela mati narava, Zvone pa občasno 'potoži', da bi lahko kako kilco izgubil.. Oba glasbenika sta še precej vitalna in poskočna, saj pazita na svoj izgled. D.A.Z - ovca se veselita novega projekta in izzivov.
prejšnji članek
Challe Salle: Kristalno jasno
Obsedena!
Challe Salle: Kristalno jasno
naslednji članek
Filmski napovednik: TED 2
Obsedena!
Filmski napovednik: TED 2
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.