Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Doza dodatnega adrenalina!

27. 1. 2015; 06.00
Avtor: M.Z.
uvodna

foto: arhiv

Damir Kovačić je prejel nagrado BALKAN MUSIC AWARDS 2015 v Beogradu.

Z velikim veseljem vas obveščamo, da je v četrtek 22. januarja v Beogradu potekala slavnostna prireditev s koncertom v Domu sindikata, kjer so se podeljevale najprestižnejše glasbene nagrade BALKAN MUSIC AWARDS 2015, za ustvarjalce na področju Balkana. Tovrstno nagrado je za svoje delo kot debitant prejel tudi slovenski predstavnik DAMIR KOVAČIĆ.

Pusti ljubav da diše

(Glasba: Goran Đurić, tekst: Damir Kovačić, Aranžma: Kristjan Gabrovski)

Pevec Damir Kovačić se je v Beogradu predstavil s pesmijo PUSTI LJUBAV DA DIŠE.  Očitno je pevec za seboj vendarle pustil sledi na predhodnih festivalih, ki se jih je udeleževal po Hrvaškem in Makedoniji. Lanski Ohrid fest je zagotovo še precej svež in v lepem spominu, saj so ga opazili tudi na televiziji Balkanika, za katero je dal tudi intervju. Leta 2012 pa se je pravzaprav začela njegova festivalska kariera v Darfestu, ko je kot debitant prejel drugo nagrado za pesem Cvjeće pokraj puta.

Damirjevi vtisi:

V Beograd sem bil povabljen, saj so me nominirali kredibilni ustvarjalci glasbe, tako glasbeni uredniki kot producenti in novinarji časopisnih ter internetnih portalov, menadžerji in znane osebnosti iz njihovega showbiza. Tako so mi dali možnost, da sem se pridružil karavani zvezdnikov, ki sem jih imel možnost tam srečati, se z njimi pogovarjati, slikati in izmenjati kontakte.


Nagrade so prejeli tudi Tonči Huljić, Neverne bebe, Nešo Galija, Željko Bebek, Sergej Ćetković in drugi.

Lagal bi, če bi rekel, da sem bil 'skuliran' :-) pravzaprav sem doživel eno veliko dozo dodatnega adrenalina, ki me je ves čas držal pokonci in na preži, saj sem nastopil za Željkom Bebekom in Sergejem Ćetkovićem, v samem zaključnem delu prireditve. Predvsem mi je veliko pomenila pohvala pevca Sergeja, ki je moj nastop in  pesem Pusti ljubav da diše pohvalil. Nabito polna dvorana Doma sindikata, me je sprejela res z navdušenjem in komaj čakam televizijska predvajanja. Prvič v življenju sem na odru prejel vrtnice, .....ja, občutki so še precej sveži in kar težko se je preklopiti zopet nazaj.

Vsem mojim sledilcem na FB bi se rad še enkrat zahvalil za podporo pri glasovanju za nagrado BMA 2015.


O Balkan music awards nagradi:

Balkan music awards Srbije, se simbolično dodeljuje izvajalcem v pop rock glasbenih vodah. Za tovrstno nagrado se potegujejo na podlagi predlogov programskega sveta BMA in potem z glasovanji preko internetnih medijev ter stroge komisije, ki so jo sestavljali producenti, priznani menadžeri, predstavniki diskografskih hiš, novnarjev  radijskih in časopisnih hiš ter televizije.

O PESMI:


Pesem PUSTI LJUBAV DA DIŠE je plod sodelovanja z novim glasbenim ustvarjalcem Goranom Đurićem, ki je za njo napisal glasbo, pod tekst se je podpisal Damir, aranžma paketek pa pripada že preverjenemu sodelavcu iz Makedonije, priznanemu Kristjanu Gabrovskemu, ki je z Damirjem sodeloval že na prvi plošči Kdo krade te.
 Damir je znan po tem, da v svoje projekte vključuje ljudi, s katerimi se druži tudi sicer, saj je Goran Đurić profesor kitare in član zasedbe Legende, ki občasno spremljajo Damirja na večjih koncertih. Slovenska verzija pesmi Pusti ljubezen da diha pa je izšla kot singel, natanko pred enim letom na Valentinovo 2014.Damir je decembra posnel tudi videospot, ki ga bo kmalu predstavil tudi na televizijaskih oddajah in na svojem youtube kanalu.

Damir o pesmi:

Besedilo je nabito z ljubezensko tematiko, kot vedno. ;-). Predvsem z načinom osvajanja med fantom in punco. Fant se trudi, na svoj frajerski način osvojiti in zapeljati punco in jo v tekstu nagovarja k prvemu koraku....
  Nisem pa te pesmi namenil svoji ljubezni in ni avtobiografska. Preprosta zgodbica, ki se velikokrat zgodi na raznih zabavah.
 V studiu so me kar malo gledali, ko sem prišel s tem tekstom. ;-) Očitno sem postal bolj drzen, pa tega še vedel nisem....;-) Morda bo komu pomagala, do prvega koraka ;-)

prejšnji članek
Je Heker najboljši film o kibernetskem kriminalu?
Obsedena!
Je Heker najboljši film o kibernetskem kriminalu?
naslednji članek
Ostanite z njim!
Obsedena!
Ostanite z njim!
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.