Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Britanska premiera Teorije vsega

13. 12. 2014; 06.00
Avtor: M.Z.
uvodna (42)
Filmska ekipa se je v spremstvu Stephena Hawkinga sprehodila po rdeči preprogi.

Eddie Redmayne in Felicity Jones, zvezdnika prihajajoče biografske drame o življenju Stephana Hawkinga, sta minuli teden obiskala britansko prestolnico. Skupaj z legendarnim astrofizikom sta se udeležila londonske premiere, se sprehodila po rdeči preprogi in prijazno pozdravila oboževalce, ki so bučno pozdravili prihod filma. Navdušenje nad slednjim pa je čutiti tudi med kritiki, saj TEORIJA VSEGA že vse od začetka sezone filmskih nagrad kotira visoko na lestvicah in nabira številne nominacije.

O ZGODBI:

Stephena spoznamo v njegovih študijskih letih, ko med opravljanjem doktorata na univerzi Cambridge šele spoznava svoje potenciale. Prvič se njegov svet brezpogojno spremeni, ko se zaljubi v študentko umetnosti Jane Wilde. Žal pa je brezskrbna sreča mladega para kratkotrajna – Stephenu pri 21. letih postavijo usodno diagnozo zahrbtne bolezni gibalnih nevronov, imenovano amiotrofična lateralna skleroza (ALS). V tem prelomnem trenutku mu zdravniku napovejo le še dve leti življenja.

Kljub črnoglednim napovedim zdravnikov se par kmalu poroči. Stephen s podporo soproge zavrača svojo diagnozo in nadaljuje z doktoratom, ki vsebuje njegove začetne teorije o nastanku vesolja. Predano se loti znanstvenega raziskovanja in preučuje prav tisto stvar, ki mu je najbolj dragocena – čas. Čeprav njegovo telo počasi odpoveduje in ga bolezen na koncu povsem ohromi, se njegov genialen um nikoli ne vda.

Skupaj zakonca kljubujeta prav vsemu, ustvarjata družino in dosegata nepredstavljive mejnike v znanosti in medicini. Dosežeta veliko več, kot sta si kadarkoli dovolila sanjati.

Film TEORIJA VSEGA prihaja v slovenske kinematografe 19. februarja 2015.

prejšnji članek
Francozinje
Obsedena!
Francozinje
naslednji članek
Ljubezen kronala s ploščo!
Obsedena!
Ljubezen kronala s ploščo!
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.