Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Nogometaši so pripravljeni!

23. 5. 2014; 10.00
Avtor: M.Z.
uvodna

foto: Adidas

Opa, zanimivo.

Slab mesec pred začetkom največjega nogometnega spektakla je adidas predstavil Battle Pack –  uradno kolekcijo kopačk za Svetovno prvenstvo v nogometu v Braziliji. V kolekciji so združeni po en model iz petih že obstoječih serij – adiZero ™ F50, predator ®, nitrocharge ™, 11pro in adiZero ™ F50 Messi, oblikovani pa so v edinstvenih črno-belih vzorcih, zaradi česar bodo na igrišču izstopali iz široke palete barv. Vsaka izmed kopačk izraža svojo agresivno identiteto, celotna kolekcija pa se ponaša z najnaprednejšo tehnologijo. V Braziliji bodo udarne kopačke nosili nogometni velikani in adidas ambasadorji, kot so Leo Messi, Oscar, Dani Alves in Luis Suarez.

Črno-beli motiv, ki sicer predstavlja adidas kampanjo »All in or nothing«, spremljevalko letošnjega Svetovnega prvenstva v nogometu,  se odraža tudi v novi kolekciji Battle pack. Vsak čevelj namreč pokrivata  natanko 50 % bele in 50 % črne barve, med njima pa se prepleta še ognjeno zlata barva, ki predstavlja ultimativno nagrado prvenstva. Izjema so le kopačke adiZero ™ F50 Messi v modro-belem vzorcu, ki simbolizira nacionalne barve Argentine – domovine nogometaša Lea Messija. Navdih za motive je adidas črpal iz bojnih barv avtohtonih bojevnikov in znamenitega vzorca na pločniku priljubljene plaže Copacabana. Vsak uporabljen vzorec izraža lastnost posamezne kopačke in atribute vsakega igralca, ki se bori za zmago – hitrost, pogum, nadzor, energijo ter spretnost.  

Kopačke adiZero ™ F50 Messi so izdelane z natančnim inženiringom in združujejo najbolj revolucionarne adidasove tehnologije – kot se tudi spodobi za čevelj, ki nosi ime štirikratnega dobitnika zlate žoge. Vsak posamezni detajl čevlja je dovršen v smeri, da na igrišču omogoča kar najhitrejšo igro, poleg tega pa so z le 165 grami med najlažjimi na trgu. Črno-beli motiv kopačke dodatno krasi še modra barva, ki simbolizira nacionalno barvo Messijeve rodne Argentine.  

Kopačka adizero™ f50, v katerih bodo v Braziliji zaigrali Arjen Robben, Karim Benzema in Luis Suarez, temeljijo na precizni tehnologiji, ki igralcu omogočajo maksimalno hitrost na igrišču. SPEEDTRAXION, povsem nova poravnava čepov za maksimalno pospeševanje in natančno spreminjanje smeri teka, ter SPEEDFOIL, revolucionarno lahek, mehak in trpežen material, ki se udobno prilega peti, hkrati pa jo trdno drži, zagotavljata, da bodo najboljši nogometaši sveta s kopačkami Samba adizero™ f50 v Braziliji hitrejši kot kadarkoli prej.

predator® LZ je edina izmed kopačk iz kolekcije Battle Pack, ki je oblikovana v beli barvi na črni podlagi (ostale so zasnovani ravno obratno) in je najnovejša iz serije predator, ki ob vsakem svetovnem nogometnem prvenstvu že vse od leta 1994 predstavi nov model. Kopačka, nad katero so navdušeni Oscar, Mesut Özil in Fernando Torres, je zasnovana s petimi posebnimi točkami »Lethal Zones«, ki omogočajo odlično obvladovanje žoge, njeno zaustavljanje že z enim dotikom, natančnost in moč. predator® LZ zagotavljajo, da nogometaši briljirajo v vseh vidikih igre na zelenici.

nitrocharge ™ je kopačka, ki ohranja energijo in je oblikovana za naslednjo generacijo nogometašev t.i. motorjev, ki so na igrišču neprestano v pogonu, rešujejo nastale situacije in vlivajo moč soigralcem. Primer motorjev med nogometaši sta tudi Dani Alves in Javi Martinez, ki bosta v Brazilija obuta prav v nitrocharge ™. Medtem ko unikatna in visokoelastična preveza ENERGYSLING™ zagotavlja stransko podporo in omogoča izostrene premike ter reakcije na zelenici pa tehnologija vzmetenja ENERGYPULSE™ omogoča še večji izkoristek energijepri odrivu in med hitrim tekom. S pomočjo združevanja novih tehnologij kopačka nitrocharge™ igralcem zagotavlja inovativen način igranja nogometa.

Kopačke 11pro, ki jih bosta v Braziliji nosila Philipp Lahm in Frank Lampard, ohranjajo klasične atribute, ki igralcem omogočajo popoln nadzor nad igro. Visoko inovativen mikro material PU synthetic zagotavlja odlično prileganje, učinkovitost, udobje ter občutek za žogo. Nov zunanji podplat z udobnim ogrodjem za boljšo porazdelitev pritiska in zgoščeno razporeditvijo čepov poskrbi za maksimalen oprijem in pospeševanje na naravnih, trdih igralnih površinah. Kopačke 11pro takoostajajo prva izbira nogometašev, ki iščejo popolno opremo.

Najboljši svetovni nogometaši bodo v novih kopačkah iz kolekcije Battle Pack prvič zaigrali v finalu UEFA Lige prvakov v Lizboni ter na prihajajočem Svetovnem prvenstvu v nogometu v Braziliji, v naše trgovine pa bodo prišle s 26. majem. Kopačke adiZero ™ F50 Messi bodo na voljo izključno v trgovinah Intersport.

prejšnji članek
MIA’s: SIDRO, KI JE POSTALO PRAVI MODNI HIT
Lepotičenje
MIA’s: SIDRO, KI JE POSTALO PRAVI MODNI HIT
naslednji članek
Odličen 3v1:  Macadamia Flawless
Lepotičenje
Odličen 3v1: Macadamia Flawless
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.