Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Šola po zvezdniško

4. 6. 2015; 12.57
Avtor: Katja Kaja
Njena.si
Čeprav se ti včasih zdi, da je zvezdnikom zelo lepo, saj uživajo v fotografiranju in nastopanju, ni vedno tako. Tudi oni so hodili ali še vedno hodijo v šolo. Učenje spremlja prav vsakega od nas. Nekateri se z njim spopadajo uspešno, nekateri nekoliko manj, a vsi se moramo s tem spoprijeti. Te zanima, kako uspešni so bili v šoli tvoji najljubši zvezdniki? Oziroma s kakšnimi težavami so se morali spoprijemati?

Selena Gomez

Mlada pevka in igralka ima za seboj kar burno šolsko izkušnjo. Priznava, da v šoli ni bila nikoli priljubljena. Imela je zgolj dva prijatelja. Med poukom je vedno sedela zadaj in opravljala šolske obveznosti. Morda je bila ravno njena zadržanost razlog, da so se v šoli velikokrat norčevali iz nje. Vsak dan so jo ustrahovali sošolci. Gomezova meni, da jo je vse to utrdilo. Sčasoma spoznaš, da je take stvari treba ignorirati in se preprosto obrniti drugam. Njena šolska izkušnja res ni bila prijetna. Meni, da je šola neprijeten čas v našem življenju, in dodaja, da v njej ni bila nikoli samozavestna.

Vseeno je Selena uspešno končala šolanje. Srednješolsko diplomo je pridobila leta 2010, potem ko se je šolala doma. Razlog za šolanje od doma pa so bile njene obveznosti pri snemanju mladinske serije Čarovniki s trga Waverly.

One Direction

Člani priljubljene skupine so priznali, da so se v šoli kar zabavali. Morda celo nekoliko preveč. Tako kot vsi najstniki so tudi oni preizkušali šolske meje in včasih je bilo njihovo početje že kar malce nevarno. Zayn je recimo v šolo prinesel nevarno orožje, pri tem pa so ga seveda ujeli. Mladi pevec je priznal, da orožje ni bilo njegovo in da z njim ni nikogar ogrožal, vendar so ga z njim vseeno dobili in je bil za to hudo kaznovan. Zayn priznava, da je imel v šolah velikokrat težave zaradi svojih korenin. Nialla so izključili s fantovske katoliške šole, ki jo je obiskoval na Irskem. Niall po svojih besedah ni bil slab fant, vendar je bil suspendiran zaradi splošnega obnašanja. Priznava, da je preveč govoril, in to ga je pripeljalo v težave. Vseeno pa je bil vedno član šolskega zbora, s katerim je rad nastopal.

Liam priznava, da so ga v šoli velikokrat mučili, zato so ga starši že pri dvanajstih vpisali na boksarski tečaj.

Louis pa je imel v šoli eno zelo negativno izkušnjo. Ponavljal je letnik. Vse to ga je prizemljilo in svoje šolanje je nadaljeval kot odličen učenec.

Kaj pa Harry? Videti je, kot da je bil v šoli neverjetno priden. Vsaj do zdaj v javnost še ni prišla nobena podrobnost, ki bi jo Harry lahko obžaloval.

Dakota Fanning

Čeprav znani velikokrat pravijo, da so bili piflarji, da jih nihče ni maral in podobno, se najde tudi kdo s popolnoma drugačno izkušnjo. Med njimi je mlada Dakota Fanning. Igralka je bila na zasebni šoli v severnem Hollywoodu okronana za kraljico spomladanskega plesa. Morda ravno zaradi tega zagovarja srednješolsko in tudi fakultetno izobrazbo. Meni, da mora vsak doživeti takšno izkušnjo. Čeprav je igralka in spoznava stvari, ki jih bodo videli le redki, pravi, da je nekaj najlepšega, če preživiš popoldne s sošolci iz srednje šole. Ne razume ljudi, ki zaradi kariere pustijo šolo, namesto da bi tako kot ona našli takšno, ki bi jim omogočala oboje.

Justin Bieber

Eden najbolj priljubljenih pop pevcev sodobnega časa mora kdaj ustreči tudi svoji mami. Čeprav mu z denarjem, ki ga zasluži, ne bi bilo treba početi popolnoma nič drugega, njegova mama pravi, da je izobrazba izjemno pomembna. Sam nikoli ni imel akademskih ciljev in je na svet vedno gledal s kreativnimi očmi, a mu je kljub temu uspelo pridobiti srednješolsko diplomo. Pevec priznava, da se je zanjo potrudil predvsem zaradi svoje mame. Zakaj Justin ne mara šole? Predvsem zaradi izkušenj, ki jih je dobil s potovanji in nastopi po vsem svetu. Vendar je vseeno stisnil zobe in ima zdaj 'rezervni načrt', za katerega bo morda nekoč še zelo hvaležen.

Šola – nočna mora?

Šola je za številne zatočišče, spet za druge pa kraj, kamor ne želijo iti. Za to je velikokrat vzrok obnašanje sošolcev in ostalih otrok, ki obiskujejo isto šolo. Veliko zvezdnikov so ustrahovali v šoli, ki so jo obiskovali. Zvezdnica filmov o Harryju Potterju Emma Watson je takšno izkušnjo doživela šele na univerzi. Vedno ko se je oglasila ali odgovorila na vprašanje, so jo sošolci zbadali s stavki iz filmov. Njihovo obnašanje jo je pripeljalo tako daleč, da je igralka študij za nekaj časa postavila na stranski tir in se raje posvetila karieri.

Priljubljeni vampir iz trilogije Somrak Robert Pattinson je priznal, da so ga v mladih letih v šoli velikokrat pretepli.

Miley Cyrus je imela že v mladih letih klub oboževalcev, no, klub sovražnikov. To se ji je zgodilo še pred najstniškimi leti. Dekleta, ki so bila občutno večja in močnejša od nje, so ustanovila Anti-Miley klub.

Da so dekleta pač dekleta, je izkusila tudi Demi Lovato. V sedmem razredu so se nanjo spravile sošolke in jo pripravile do tega, da je šolanje nadaljevala doma. Razlog? Verjetno preprost. Demi je takrat že delala kot igralka in je bila tako lahka tarča ljubosumnih sošolk.

prejšnji članek
SELENA GOMEZ: Vzorci, barve, napisi
Obsedena!
SELENA GOMEZ: Vzorci, barve, napisi
naslednji članek
Najboljše oblečena je Taylor
Obsedena!
Najboljše oblečena je Taylor
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.