Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Mobilne aplikacije jeseni

2. 11. 2014; 10.03
Avtor: K.M.
dvetocki
Kje imaš mobilni telefon? Vedno ob sebi, seveda. Prenosni telefoni so resnično postali del vsakdana, zato ni čudno, da z njimi povezujemo že skoraj vsak del življenja.

Na njih igraš igrice, iščeš najbližjo restavracijo, si pomagaš pri domači nalogi ali pri komuniciranju s prijatelji. Vse to s pomočjo aplikacij, ki se dnevno razvijajo. Že imaš svojo najljubšo? Mi ti predlagamo pet takih, ki bodo zaznamovale to jesen in začetek zime.

1. TwoDots
TwoDots je igra, ki je obnorela ves svet. Naloga je preprosta: povezati moraš najmanj dve piki enake barve. Če si uspešna, se naloge dodatno otežujejo. Razbijati moraš led, kamenje in potopiti sidra. Časovne omejitve ni, imaš pa omejeno število poskusov. Pritisk je velik. Vseeno pa ti moramo priznati, da moraš tudi zelo razmišljati, predvsem na višji stopnji. Zato je ta igra odlična za treniranje zbranosti, hkrati pa se z njo odpočiješ od drugih obveznosti.

2. Autodesk Sketchbook


Rada rišeš in ustvarjaš? Zdaj lahko to profesionalno počneš na svojem mobilniku ali tablici. Različni čopiči, pisala, barvice, barve, možnost risanja podrobnosti in velikih elementov ter seveda barvanje. Tako si boš popestrila odmore ali hladne večere in se morda naučila česa novega.

3. WeChat
Še nimaš dovolj družabnih omrežij? Brez skrbi, to je nekoliko drugačno. Lahko spoznaš zanimive ljudi, vendar pozor, ne izdaj preveč informacij, saj nikoli ne veš, kdo se skriva na drugi strani telefona. Gre za nekakšno obliko orodja za komuniciranje, kjer lahko počneš še veliko več. Pošiljaš videoposnetke, fotografije, lajkaš, komentiraš … vse v enem. Vendar še enkrat: previdno!

4. Izdelovalec tortic na palčkah (cakepopov)


Malo zabave in malo resnosti. Saj veš, kaj so odlični cakepops? Zdaj lahko s svojim telefonom ustvariš prav posebne. Različni okusi, posipi in dodatki. Ustvariš lahko pisane kombinacije, ob katerih se ti bodo cedile sline. Morda pa dobiš idejo za resnično ustvarjanje v kuhinji? Morda ustvariš kak najstniški cakepop?

5. World Capitals Quiz
Seveda se moramo posvetiti tudi šoli, vendar na zabaven način. Kviz o glavnih mestih svetovnih držav je po eni strani poučen, po drugi pa te lahko še kako zabava. Poučen je zato, ker se z njim naučiš veliko o svetu, o državah na drugi strani poloble in njihovih glavnih mestih. Zabaven pa je zato, ker tekmuješ sama s seboj, odkrivaš svoje mnenje in se na zabaven način posvetiš 'učenju'. Prijetno s koristnim, pa se tega sploh ne boš zavedala.


prejšnji članek
Sedi, pet!
Lepotičenje
Sedi, pet!
naslednji članek
OUIJA!
Obsedena!
OUIJA!
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.