benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

1706792389-b60k4933-1706792354008
Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra Janševe vlade

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Ne čakaj na poletje, bodi aktivna že danes

9. 11. 2015; 06.07
Avtor: Ana K.
Exercise_in_teen_years
Naj bo tvoj življenjski slog aktiven skozi celo leto.

Večina si vas želi imeti vitalno postavo, saj le-ta vodi v dobro počutje in boljšo predstavo o sebi, a velikokrat si vitalnost razlagate na napačen način. Si tudi ti ena izmed takšnih?

Najstnica želi, da si za vselej zapomniš, da si vitalne športne postave ne lasti telo, ki je pretirano suho, temveč telo, ki je fizično dobro pripravljeno. Torej si izbij idejo, da je lepo samo tisto kar je suho. Pomembno je, da se v svojem telesu počutiš dobro in da si aktivna, ker le-to vodi v bolj zdravo življenje. Ampak sledi ključno vprašanje, kako začeti?

Pomembno je, da začneš, vztrajaš in ne odnehaš.

1. Poišči razloge, zakaj si to želiš. Le-ti morajo biti močnejši od vseh izgovorov v trenutkih, ko boš morala obleči športno opremo in iti na trening. Verjetno pa je zdravje že dovolj močen razlog, ki odtehta vse nevšečnosti, ki ti jih vadba prinaša.



2. Vztrajaj. Četudi te bo kdaj prijelo, da odnehaš, ker boš imela prenaporen urnik, ne smeš odnehati. Še enkrat pojdi skozi razloge, zakaj je telesna aktivnost pomembna in ne obupaj. Sicer boš pa tudi sama ugotovila, da se po treningu počutiš odlično in ti bo potem kar manjkal, če ga boš kdaj izpustila.

3. Ko si postaviš cilje, bodi realna. Naj ne bodo višji od tvojih zmožnosti, saj se ti lahko vse skupaj zameri. Če bodo ti previsoki, bodo v trenutkih, ko cilja ne boš dosegla, nastopile zmedenost, nezadovoljstvo in jeza. Naj te cilji raje spodbujajo, saj se lahko pri aktivnosti hitro zgodi, da zmanjka motivacije za napredek.

4. Poišči aktivnost, ki ti je pisana na kožo in v kateri uživaš. Tako bo vse lažje.


Bodi aktivna že danes!

prejšnji članek
Naj bodo čim višji
Lepotičenje
Naj bodo čim višji
naslednji članek
To moraš doživeti!
Moj life
To moraš doživeti!
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska