Robert Golob
Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so nedopustne in se morajo končati«

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Punca, ki nekaj velja je ...

26. 11. 2015; 05.32
Avtor: Ana K.
6985398-photo-portrait-beauty-girl
Pretresljiva prvoosebna pripoved petnajstletne Sophie.

Tokrat ti predstavljamo knjigo z naslovom Punca, ki nekaj velja, avtorice Beth Goobie. Izbrali smo jo zato, ker je napisana po resnični zgodbi in poglobljeno prikazuje primer družinskega nasilja. Le-to je danes pogosto prisotno in žal velikokrat skrbno prikrito pred javnostjo. Zato ti želimo predati ključno sporočilo: »O nasilju moraš spregovoriti!.«

Knjiga Punca, ki nekaj velja te bo popeljala v svet petnajstletne Sophie. Njeno življenje je zelo razburkano in polno padcev ter nasilja. Vsak dan trepeta pred očetom, ki jo nenehno pretepa in žali. Vse to močno vpliva na njeno slabo samopodobo in poglablja občutek krivde. Sophie misli, da je za vse kriva sama in da oče ravna prav. Ko zaradi kraje prične hoditi k svetovalki, ta začne sumiti, da se v njeni družini dogaja nekaj hudega. Resnico pozna samo Jujube, Sophiejina najboljša prijateljica, ki je tri leta mlajša. Čeprav razmišlja svojim letim primerno, se zaveda, da njena prijateljica trpi in da ji mora pomagati. A vse se zaplete, ko Sophie njen oče tako pretepe, da Jujube pokliče reševalce in pride do soočenja, ki se ga nič kriva, ljubka deklica tako boji. Kaj pa se zgodi potem? Pride resnica na dan ali postane žrtev nasilja tudi Jujube? Če želiš izvedeti, kako se zgodba konča, moraš v roke vzeti knjigo.

Še enkrat pa poudarjamo, da se moraš o nasilju pogovarjati. Ko spregovoriš, narediš prvi korak k osvoboditvi. Torej, ne glede na to ali si žrtev nasilja ti ali pa tvoja prijateljica, to nekomu zaupaj. Zapomni si, da ti nisi pri tem nič kriva. Ti si punca, ki nekaj velja in vedno boš, zato se bori za sebe in svojo srečo in ne dovoli, da ti kdo to prepreči.

prejšnji članek
Danes bo znana zmagovalka!
Top Smrklja
Danes bo znana zmagovalka!
naslednji članek
Jutri finale TOP NAJSTNICE 2015
Top Smrklja
Jutri finale TOP NAJSTNICE 2015
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija