oranžno opozorilo
Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, Polajnar opozarja pred hudourniki in Dravo

1706792389-b60k4933-1706792354008
Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra Janševe vlade

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Pretresljiva zgodba slovenske estradnice

2. 2. 2016; 12.30
Avtor: K.M.
IMG_5844

foto: Tibor Golob

Zgodba o tem, kako največja bolečina v življenju postane največja inspiracija.

Si že slišala za Anjo Baš? Ta pozitivna pevka se je širši slovenski javnosti prvič predstavila že pred več kot desetimi leti v oddaji Bitka talentov. Takrat se je pričela njena glasbena pot, ki se je počasi razvijala do te točke, da je v letu 2015 izdala svoj debitantski album, Punca iz tvoje ulice, letos pa bo prvič samostojno nastopila na slovenskem izboru za pesem Evrovizije – Emi. Ves ta čas pa se je Anja borila še z eno stvarjo, ki je močno oblikovala njo, njeno kariero in njeno življenje. Sedaj pa se je končno odločila, da svojo zgodbo deli s teboj. Kot pomoč, inspiracijo ali poduk.



''Kot najstnica sem zbolela za bulimijo. Hrana je zame predstavljala sredstvo nadzora nad svojim življenjem. Prenajedala sem se z ogromnimi količinami hrane, da bi potlačila žalost in jezo, ki sta se nabrali v otroštvu. Namenoma sem bruhala, da bi se znebila teh čustev,'' je povedala simpatična Anja, ki želi s svojo zgodbo druge prepričati o nesmotrnosti takšnega početja. 

foto: Tibor Golob



Bulimija je ena izmed bolezni, ki spadajo med motnje hranjenja. Najpogosteje pa se pojavi med 16. in 27. letom starosti. Pri njej bolniki težo uravnavajo predvsem z bruhanjem in pretiranim ukvarjanjem s športom, z razliko od anoreksije, pri kateri bolniki pojedo občutno premalo. 

V knjigi Lačna življenja boš spoznala življenje in odraščanje dekleta, ki na odru zagotovo ne kaže krute podobe, ki jo je spremljala v njenih najstniških letih. Zbadanja, zavračanje, sovraštvo, odmik, iskanje smisla ... Predvsem pa knjiga govori o tem, kako se imeti rad. In ravno to je poduk Anjine zgodbe, moraš se imeti rada in na to ljubezen ne smeš pozabiti - nikoli!

V primeru, da čutiš željo po tem, da bi pričela zavračati hrano, o svojem telesu ne razmišljaš na pozitiven način in ga celo sovražiš. Če se srečuješ s simptomi, ki kažejo na kakršnokoli obliko motnje hranjenja ... Potem se obrni na svoje starše, prijatelje, morda na svojega osebnega zdravnika ali pa na nas. Vsi ti bomo z veseljem pomagali. 

foto: Tibor Golob

prejšnji članek
100% srčno darilo
Lepotičenje
100% srčno darilo
naslednji članek
Dokončno zapustil skupino?
Obsedena!
Dokončno zapustil skupino?
Preberite tudi