bencin
Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

bali
Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na eksotičnem Baliju

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

''Želim osvojiti olimpijsko medaljo''

14. 2. 2016; 11.33
Avtor: K.M.
eli
Mlada, ambiciozna in prepričana o sebi.

Mlada, ambiciozna in prepričana o sebi. To so odlike slovenske smučarke Eli Plut, ki se počasi, a vztrajno približuje svetu svetovnega smučanja. Trenutno se dokazuje v evropskem pokalu, a je po pogovoru z njo takoj jasno, da je to dekle, ki ji bo v športu zagotovo uspelo. Njena največja vzornica je Tina Maze in tako kot ona se je tudi Eli za smučanje pripravljena odpovedati številnim stvarem. Hkrati pa je preprosto in sproščeno dekle, ki je v svojih najstniških letih ušpičilo številne vragolije.

Trenutno si v ekipi za evropski pokal. Si želiš preiti v svetovnega?
Če vam povem po pravici, menim, da so ti statusi nepomembni. Najpomembnejše je to, kako smučaš in kakšno željo imaš po napredku. Če imaš potencial v smučanju in predano garaš na kondiciji in snegu, boš prej ali slej prišel na tisti položaj, ki si ga zaslužiš. Ti uspehi na tekmah, tudi v evropskem pokalu, te podkrepijo in ti dajo več zagona in motivacije za naprej. Zanašanje na to, kakšen je tvoj status, pa nima smisla.

Zakaj si se odločila za smučanje?
Kot dveletno punčko sta me brata učila smučati. Vlekla sta me z vrvjo okoli hiše in nato še po Kranjski Gori. Pozneje pa smo odšli z družinskimi prijatelji v Kronplatz in tam je eden od sinov družinskih prijateljev treniral smučanje. Predlagali so mojim staršem, da naj tudi jaz začnem, ker me je to res veselilo. Pri komaj štirih letih me je nato mami dejansko vpisala v alpsko šolo in takrat se je ta želja samo še stopnjevala iz dneva v dan. Motivacija je naraščala in ostala sem zvesta smučanju.



Imaš v smučanju kakšne vzornike?
Absolutno. Glede na to, kaj vse je dosegla, je ena mojih največjih vzornic zagotovo Tina Maze. Glede tehnike smučanja mi je med dekleti najbolj všeč Lara Gut. V moški selekciji pa Bode Miller, zato ker je takšna flegmatična oseba, ker se ne obremenjuje s stvarmi. Glede samega smučanja in tehnike pa še Ted Ligety in Marcel Hirscher.

... 

Celoten pogovor pa si lahko prebereš v tekoči številki revije TOP! Za najstnike.
prejšnji članek
Obeta se težko pričakovana novost
Obsedena!
Obeta se težko pričakovana novost
naslednji članek
Ujeli so ju skupaj
Obsedena!
Ujeli so ju skupaj
Preberite tudi