evrovizija, švica
Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Si pod stresom?

15. 3. 2016; 08.12
Avtor: K.M.
5d7de5e30378f374_stress.xxxlarge_2x
Potem barvaj!

V zadnjem letu so v svetu postale zelo priljubljene pobarvanke za odrasle, oziroma bolj zahtevne pobarvanke, ki čas krajšajo nekoliko starejšim od tistega osmega leta, ko si to aktivnost opustila. Gre za trenutno ene izmed najbolj prodajanih knjig na svetu. Če boš barvala, boš sledila zadnjemu svetovnemu trendu, ki vse bolj navdušuje tudi po Sloveniji. Preveri, zakaj je to početje tako priljubljeno!



Ko si še otrok in nimaš nikakršnih obveznosti, še domače naloge ne, je tvoj dan posvečen sprostitvi. Igranje, uživanje, tudi barvanje. Ko postaneš nekoliko starejša, imaš številne obveznosti, hodiš na treninge, v šolo, na uro klavirja, delaš domačo nalogo, se učiš ... Prave sprostitve pa ni. Si predstavljaš, kako je šele tvojim staršem? 
Pri pobarvankah pa svoje misli usmeriš direktno v to, v barvanje. Osredotočaš se na to, da ne barvaš čez črte, izbiraš pravilne barve in dejansko razmišljaš samo o tem. Tako izklopiš vse ostale dejavnike in se preprosto sprostiš. 
Prednosti pobarvank naj bi bile tudi te, da so številne že v osnovi narejene protistresno. Ustvarjalci načrtno izberejo vzorce, ki dokazano pomirjajo. 
Gre za to, da prebudiš otroka v sebi, da se spominjaš na svoje otroštvo, ob tem se sprostiš, prebudiš umetnika v sebi, brez tega, da bi dejansko znala risati in nenazadnje - zabavno je!

V Slovenijo pa sta sedaj prišla prevoda dveh najbolj priljubljenih pobarvank na svetu, ki ju je zate prevedla založba Učila International, na voljo pa so v vseh knjigarnah Felix po SLoveniji. Gre za pobarvanki Skrivni vrt in Začarani gozd, ki sta nastali izpod rok škotske ilustratorke Johanne Basford, ki s svojimi deli navdušuje že vse od leta 2013, ko je javnosti predstavila svojo prvo pobarvanko za odrasle. Od takrat je po celem svetu prodala že več kot 16 milijonov kopij svojih knjig in z lahkoto lahko rečemo, da prevladuje v tem prav posebnem žanru. 



Sprehodi se skozi svet skrivnih vrtov, sestavljenih iz čudovitih podrobnih ilustracij s črnilom - vse čakajo, da jih oživiš z barvami, vsaka pa tudi skriva različne vrste drobnih bitij, ki jih moraš najti. Nekaj je tudi delov vrta, ki jih boš morala še dokončati. 



Osupljiva pobarvanka Začarani gozd pa te popelje na vznemirljivo iskanje po začaranem gozdu iz črnila, v katerem boš odkrila, kaj te čaka v gradu v osrčju gozda. Poleg risb, ki jih lahko pobarvatš in okrasiš, se v knjigi skrivajo živali in čarobni predmeti, na katere boš naletela na poti, med njimi je tudi devet posebnih simbolov. Poišči vse simbole in odklenila boš grajska vrata ter odkrila, kaj se skriva v gradu!

prejšnji članek
Animirani superhit leta
Obsedena!
Animirani superhit leta
naslednji članek
Kdo je internetno dekle?
Obsedena!
Kdo je internetno dekle?
Preberite tudi