Robert Golob
Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so nedopustne in se morajo končati«

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Presenečenje v polfinalu Evrovizije

11. 5. 2016; 05.00
Avtor: K.M.
_AP69427

Lanskoletni zmagovalec je odprl prvi polfinalni večer.

Kdo se je uvrstil v sobotni finale?

Za nami je že prvi polfinalni večer Evrovizije. Si ga spremljala? V njem ni bilo naše predstavnice ManuElle, ki bo nastopila jutri, je pa vseeno presenetil s kar nekaj pesmimi, v finale pa se jih je izmed osemnajstih uvrstilo le 10 držav. Te je katera presenetila?

Polfinalni večer je odprl lanskoletni zmagovalec Måns Zelmerlöw s pesmijo Heroes, na odru pa so se mu tokrat pridružili tudi člani otroškega zborčka. Pevec pa s pomočjo Petre Mede tudi povezuje celotno letošnjo Evrovizijo. 

V sobotni finale so se tako uvrstile glasbene točke iz sledečih držav: Azerbajdžan, Rusija, Nizozemska, Madžarska, Hrvaška, Avstrija, Armenija, Češka, Ciper in Malta. Presenetljivo pa je, da so se od tekmovanja že poslovili predstavnike Grčije, San Marina, Črne Gore ...

V sobotno finale so avtomatsko že uvrščeni predstavniki Švedske, zmagovalke lanskega izbora, in velikih petih, Francije, Nemčije, Italije, Španije in Velike Britanije. Ali se bo tja uvrstila tudi Slovenija pa boš lahko videla že jutri, ko se bo zvečer odvijal drugi polfinalni večer, na katerem se bo kot enajsta predstavila ManuElla. 



prejšnji članek
Prva vloga za slovensko gimnazijko, Ylenio Mahnič
Obsedena!
Prva vloga za slovensko gimnazijko, Ylenio Mahnič
naslednji članek
Osvoji neverjetno dišavo
Lepotičenje
Osvoji neverjetno dišavo
Preberite tudi