sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Neverjetna zmaga

15. 5. 2016; 12.45
Avtor: K.M.
evrovisizja
Evrovizija se seli v Ukrajino!

Skoraj celoten zadnji teden se je vrtel okoli največjega glasbenega dogodka v Evropi, izbora za pesem Evrovizije. V švedski prestolnici je v samem zaključku slavila Ukrajina, ki je za 23 točk prehitela oddaljeno Avstralijo, ki je vodila skoraj celoten čas glasovanja. Veliko razočaranje pa je doživela Rusija. 

Ukrajina je s svojo predstavnico Jamalo in pesmijo 1944 je po glasovih strokovne žirije za vodilno Avstralijo zaostajala za več kot 100 točk, po glasovih gledalcev pa jim je uspelo, da so za seboj pustili največje favorite. Zmagovalna pesem govori o pevkinih koreninah, o zgodovini njene družine in o zgodbi, ki jo je živela njena prababica v času, ko je bila Evropa sredi vojne. 

Švedi letos zagotovo niso razočarali, saj so poskrbeli za pestro dogajanje na vseh treh evrovizijskih večerih 61. izbora. Piko na i je zagotovo dodal nastop svetovnega zvezdnika, Justina Timberlaka, na odru  finalnega večera. Tokratno glasovanje je bilo nekoliko drugačno. Najprej so sporočili strokovne ocene žirij po državah, na to pa so prišteli še glasove oddane po telefonskih linijah. Veliko presenečenje je zagotovo tudi Avstralija, ki je številne oboževalce že kar malce prestrašila, saj so ugibali, kje se bi dogodek naslednje leto sploh odvijal, vidno razočaran pa je bil po tretjem mestu veliki favorit, predstavnik Rusije. 

Glasbeni dogodek se tako po 12. letih vrača v Ukrajino. 

prejšnji članek
Justin Timberlake navdušil na evrovizijskem odru
Obsedena!
Justin Timberlake navdušil na evrovizijskem odru
naslednji članek
Nov selfie prikupnega para
Obsedena!
Nov selfie prikupnega para
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija