evropski parlament
Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do številnih ugodnosti

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Pričel se je boj za kino vstopnice

15. 6. 2016; 10.10
Avtor: K.M.
filmpodzvezdami
Tudi letos boš lahko uživala v filmu pod zvezdami.

Film pod zvezdami, letni kino, ki bo že trinajstič potekal na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča, v soorganizaciji pa ga že osmič zapored pripravljata Kinodvor in Ljubljanski grad, bo letos odprl film slovenskega avtorja. Celovečerni igrano-dokumentarni prvenec Žige Virca, Houston, imamo problem!.

Poleg izbora najodmevnejših filmov pretekle kinematografske sezone bo kar tretjina letošnjega programa posvečena predpremieram – gre za največje število svežih filmskih naslovov na sporedu Filma pod zvezdami do sedaj, ki v Ljubljano prihajajo naravnost s prestižnih festivalov v Berlinu in Cannesu. Prikazali bodo presunljivo melodramo Pedra Almodóvarja, najnovejši dokumentarni projekt vrhovnega ameriškega provokatorja Michaela Moora, romantično komedijo Rebecce Miller, režijska prvenca Dona Cheadla in Jamesa Schamusa ter nova filma Thomasa Vinterberga in Matta Rossa; slednji je na letošnjem canskem festivalu prejel tudi nagrado za najboljšo režijo v sklopu Posebni pogled. Od Filma pod zvezdami se bodo za leto dni poslovili z enigmatičnim in postavnim supervohunom Jasonom Bourneom, ki bo komaj 24 ur po severnoameriški premieri že na Ljubljanskem gradu!

Film pod zvezdami 2016 - Letni kino na Ljubljanskem gradu, od 7. do 30. julija 2016. 
Filmi bodo na sporedu vsak dan ob 21.30. Predvajani bodo v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi; pri filmih, katerih jezik ni angleški, pa bodo podnapisi tudi v angleščini. Cena vstopnice znaša 4,5 EUR, za predpremiere 5,5 EUR. Vstopnice so od danes naprej že v prodaji. 

prejšnji članek
Si drzna?
Lepotičenje
Si drzna?
naslednji članek
Nekdanja članica skupine S.W.A.G. z novo pesmijo
Obsedena!
Nekdanja članica skupine S.W.A.G. z novo pesmijo
Preberite tudi