evropski parlament
Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do številnih ugodnosti

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Na filmskem festivalu je slavil modni oblikovalec

15. 9. 2016; 11.50
Avtor: K.M.
AMY ADAMS in TOM FORD

Amy Adams in Tom Ford.

Od modnega oblikovalca do nagrajenega filmskega režiserja.

Zagotovo poznaš Tom Forda, ameriškega oblikovalca oblačil, ali pa vsaj njegovo istoimensko znamko - Tom Ford. Po uspešni modni karieri, ki še traja, delu za modni hiši Gucci in Saint Laurent ter lastni modni znamki, pa se je leta 2005 odločil, da se usmeri še v filmsko kariero. Že njegov drugi film, ki ga je sam režiral, pa mu je prinesel uspeh. Kot kaže, je vloga scenarista in režiserja Fordu pisana na kožo, o čemer poleg osvojene nagrade na beneškem filmskem festivalu pričajo tudi odlične kritike, ki so v Benetkah pospremile svetovno premiero Nočnih ptic.



Drugi filmski projekt slovitega modnega oblikovalca Toma Forda sliši na ime Nočne ptice (Nocturnal Animals). Gre za tesnoben romantični triler, ki s šokantno intimnostjo in skoraj bolečo napetostjo raziskuje tanko linijo med ljubeznijo in krutostjo, med maščevanjem in odrešitvijo. V glavnih vlogah nekdanjih zakoncev, ki odkrivata temačne skrivnosti drug drugega, blestita oskarjevska nominiranca Amy Adams in Jake Gyllenhaal.

Tom Ford z igralsko zasedbo Nočnih ptic.



Susan Morrow živi izjemno privilegirano, a obenem povsem prazno življenje. Nekega vikenda, ko njen soprog Hutton spet odide na eno vse prepogostih službenih poti, Susan v poštnem nabiralniku najde skrivnosten paket. Gre za roman Nočne ptice, ki ga je napisal njen bivši mož Edward Sheffield, s katerim že leta nima stikov. Susan zvečer v postelji prične z branjem … Roman je posvečen njej, vendar je njegova vsebina nasilna in mračna.

Knjigo interpretira kot prikrito grožnjo in simbolno zgodbo o maščevanju. Z vsako prebrano stranjo je bližje končnemu obračunu, ki bo zaznamoval tako junaka romana kot njo samo.

Triler Nočne price prihaja v naše kinematografe 17. novembra.

prejšnji članek
Tu je napovednik za najbolj pričakovan film
Obsedena!
Tu je napovednik za najbolj pričakovan film
naslednji članek
Ne boš verjela, kaj oče zahteva od nje
Obsedena!
Ne boš verjela, kaj oče zahteva od nje
Preberite tudi