sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Soigralca sta se zabavala v Nemčiji

22. 9. 2016; 10.02
Avtor: K.M.
snowden3
Po premieri filma Snowden sta se soigralca Shailene Woodley in Joseph Gordon-Levitt odpravila na priljubljeni Oktoberfest.

Po celotnem svetu potekajo premiere dokumentarno-biografskega trilerja Snowden, glavna igralca, Shailene Woodley in Joseph Gordon-Levitt, pa sta se premiere udeležila v nemškem Münchenu, kjer pa v tem trenutku poteka najbolj priljubljen in največji festival priljubljene pijače - Oktoberfest. 

Po premieri, ki se je odvila v torek, 20. septembra, sta se soigralca odpravila na to priljubljeno zabavo, ki se jo vsako leto udeležijo številni iz celega sveta, pred dnevi se je tam recimo zabaval tudi Justin Bieber. Shailene pa je na te veliki zabavi naredila še korak dlje, saj se je oblekla v nemško narodno nošo, ki je še kako značilna za ta praznik. 

Zgodba filma, ki si ga že lahko ogledaš tudi v Sloveniji, pa gre nekako tako: ''Preden je ves svet izvedel njegovo ime, je bil Edward Snowden v vseh pogledih popolnoma zavezan ameriški vladi. Po odraščanju v družini, ki je iz generacije v generacijo služila v vladnih službah, se je vpisal v vojsko, kjer se je kot bodoči pripadnik elitne specialne enote uril za boj v iraški vojni. Ko je katastrofalna nesreča med treningom končala njegove sanje o vojaški karieri, se je pridružil Ameriški obveščevalni agenciji (CIA). Pot ga je kasneje zanesla še v Agencijo za nacionalno varnost (NSA).



Leta 2013 je Snowden potihoma zapustil svojo službo pri NSA in odletel v Hongkong, kjer se je sestal z novinarjema Glennom Greenwaldom in Ewenom MacAskillom ter filmarko Lauro Poitras. Namen srečanja je bilo razkritje epskih proporcev, ki je zamajalo svet, saj je pričalo o dejanskem obsegu nadzora telefonskih in spletnih informacij, ki jih ZDA vrši doma in v tujini. V to virtualno goro podatkov se niso stekali le podatki tujih vlad in domnevnih terorističnih skupin, temveč je veliki brat nadziral slehernega ameriškega državljana.

Ker je postajal vedno bolj zaskrbljen glede etičnosti in zakonitosti obveščevalnih programov, je Snowden skrbno zbral dokaze, da bi pokazal resnični obraz teh zlorab. Čeprav je moral zapustiti svojo družino in dolgoletno ljubezen Lindsay Mills, je Ed našel pogum, da je deloval skladno s svojimi načeli.''

prejšnji članek
Si po duši pravo rok dekle?
Lepotičenje
Si po duši pravo rok dekle?
naslednji članek
Ne boš verjela, kaj je napisal Cheryl
Obsedena!
Ne boš verjela, kaj je napisal Cheryl
Preberite tudi