najden-predmet
Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali
Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem ali poti v interesu države?

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Kaj moraš imeti na knjižni polici?

6. 10. 2016; 07.00
Avtor: K.M.
Credit-to-Grange_EL_5oct12_pr_b_639x426
Od razmišljanja do zgodovine!

Pripravili smo ti izbor knjig, ki so trenutno najbolj aktualne. Od pravljične zasanjenosti, zgodovinskih dejstev do knjige, ki ti bo pomagala reševati tvoje vsakodnevne probleme! 

Vohunka

Mata Hari je bila najbolj zaželena ženska svojega časa; bila je eksotična plesalka, ki je z razgaljanjem na odru osupnila in hkrati očarala gledalce, zaupnica in ljubimka tedanjih najbogatejših in najvplivnejših moških, osebnost nejasne preteklosti, ki je v pariških aristokratskih damah vzbujala zavist in ljubosumje. Drznila se je osvoboditi moralizma in provincialnih navad, značilnih za prva desetletja dvajsetega stoletja, in to drago plačala.

Moč miselnosti 

Carol Dweck v knjigi pojasni, zakaj nam uspeha ne morejo prinesti samo naše sposobnosti in naravna nadarjenost, ampak je ta odvisen od tega, ali gledamo nanje s stališča toge ali prožne miselnosti. Jasno pokaže, da hvaljenje inteligence in sposobnosti ne krepi samozavesti in ne vodi k dosežkom, ampak lahko v resnici ogrozi uspeh. S pravo miselnostjo lahko motiviramo svoje otroke in jim pomagamo zvišati ocene, prav tako pa lahko uresničimo tudi svoje cilje – osebne in poklicne.

Mali princ

Prvi večer sem tako zaspal na pesku, na tisoče kilometrov daleč od obljudenih krajev. Bil sem bolj osamljen kot brodolomec na splavu sredi oceana. Torej si lahko predstavljate, kako sem bil presenečen, ko me je ob svitu prebudil nenavaden glasek. Govoril je:


»Prosim … nariši mi backa!«
»Kaj?!«
»Nariši mi backa …«
Skočil sem na noge, kot bi me zadela strela z jasnega. Dobro sem si pomel oči. Dobro sem pogledal. In zagledal sem majhnega, izjemno nenavadnega fantiča, ki me je resno meril s pogledom.

prejšnji članek
To je modna kombinacija tedna
Lepotičenje
To je modna kombinacija tedna
naslednji članek
Razšel se je še en zvezdniški parček!
Obsedena!
Razšel se je še en zvezdniški parček!
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska