pri belokranjcu
Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi krvoločni prikradejo čisto do hišnih vrat

1694618501-img-8801-purg-1694618444412
Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte šefa celjske bolnice

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Ta slovenski film si že lahko ogledaš v kinu

6. 10. 2016; 02.16
Avtor: K.M.
Igralki iz filma Ylenia Mahnič in Demetra Malalan

Ylenia Mahnič in Demetra Malalan

Nika te čaka!

Težko pričakovani slovenski film Nika se je ta vikend predstavil slovenski javnosti s premierama v Ljubljani in Mariboru, od danes pa je na ogled v številnih kinodvoranah po Sloveniji. Če sodimo po rekordno obiskani predpremieri na FSF-ju in obeh premierah, bo Nika nova slovenska kino uspešnica.

Celovečerni film Nika, mladinska akcija z univerzalno zgodbo, prihaja v slovenske kinematografe. Atraktivna zgodba o kartingu je doživela svetovno premiero v tekmovalnem programu 56. mednarodnega festivala otroškega in mladinskega filma v češkem Zlinu, ki je najstarejši in največji tovrstni festival na svetu. Po uspešni predstavitvi na Češkem, so Niko že videli tudi hrvaški gledalci na 19. Filmskem festivalu v Motovunu in ji podelili nagrado za najboljši mladinski film. Film se je predstavil tudi na Sarajevskem filmskem festivalu in nemškem filmskem festivalu za mladino Schlingel.

Glavna igralka Ylenia Mahnič (Nika) - žari od sreče po uspešni premieri filma foto: Marko Pigac



Film Nika pripoveduje zgodbo o neustavljivi najstnici, ki je po preminulemu očetu podedovala strast po hitrosti – tekmovanju v go-kartingu. Nikina mati se s hčerinim izborom konjička ne strinja, a hkrati ve, da je hči dovolj stara, da začne v življenju sprejemati svoje odločitve in odgovornost zanje. Festivalske strani film najavljajo z besedami ''Vizualno atraktivni prizori vožnje z go-kartom so ozadje za univerzalno zgodbo o izgubi, ljubezni, odraščanju in iskanju prave poti.''

prejšnji članek
Strla mu je srce
Obsedena!
Strla mu je srce
naslednji članek
''Vsem je vseeno za skupino Ona Direction''
Obsedena!
''Vsem je vseeno za skupino Ona Direction''
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija