evrovizija, švica
Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Že šest let televizijski sestri

2. 9. 2017; 12.00
Avtor: K.M.
peyton and skai
Peyton List in Skai Jackson.

19-letna Peyton List in 15-letna Skai Jackson sta prvič skupaj zaigrali že leta 2011, ko sta se pridružili ekipi Disneyjeve televizijske serije Jessie, v kateri sta upodobili sestri Prescott – zmedeno in nedolžno Emmo (Peyton) in nagajivo in zgovorno Zuri (Skai). Vse od takrat veljata za televizijski sestri, katerih odnos se, tako kot pri pravih sestrah, iz leta v leto močno spreminja.

Kdo je Peyton List?


6. april 1998

Svetlolaska je pred kamere prvič stopila, ko je bila stara komaj štiri leta, in od takrat uživa v poklicu igralke. V televizijski svet pa sta se podala tudi njena brata, minuto mlajši brat dvojček Spencer in šest let mlajši Phoenix. Kljub temu da je največji uspeh doživela z vlogami na televiziji, ima Peyton za seboj tudi kar nekaj filmskih vlog. Tako je leta 2010 ob Robertu Pattinsonu zaigrala v romantični drami Ne pozabi me, dobila je vlogo v filmski franšizi Dnevnik nabritega mulca, videla pa jo boš tudi upodabljati nekoliko bolj zloben lik v filmu The Outcasts. Največjo slavo je zagotovo doživela v seriji Jessie, tudi vloga v seriji Bunk'd – Kamp Kikiwaka pa je za njeno kariero več kot odlična.

Obožuje filme, namenjene dekletom, ki so bili posneti na prelomu tisočletja. Pravi, da se liči sama, a da si ob tem nikakor ne zna narediti pričeske. Kljub igralski karieri je ostala odlična učenka, ki šolo še vedno postavlja na prvo mesto.

Skai Jackson


8. april 2002

Simpatična Skai je svojo kariero začela kot otroški fotomodel, in to že pri devetih mesecih. Šele pozneje je začela dobivati svoje prve televizijske vloge. Prvo manjše sodelovanje jo je čakalo leta 2007, ko je bila stara pet let, njena prva vidnejša vloga pa je vloga Zuri v Disneyjevi seriji.

Ima brata in sestro, njeni starši so že nekaj let ločeni, Skai pa je ostala pri materi Kiyi Cole v New Yorku. Čeprav morda kdo misli, da ima dekle idealno življenje, v resnici vsako jutro zelo zgodaj vstane, se odpravi na snemanje ali vaje in dela okoli deset ur na dan, a pravi, da je zabavno in da v tem vseeno zelo uživa. Marsikdo ob tem ne ve, da se Skai že od svojega tretjega leta aktivno ukvarja tudi z baletom, ki ji močno pomaga pri disciplini, v zadnjih letih pa se je spet vrnila k svoji prvi ljubezni, saj jo lahko vse večkrat opaziš na številnih naslovnicah revij. Postala pa je tudi tista mlada igralka, ki postavlja številne modne smernice.


Je odnos sestrski ali zgolj poslovni?
Lika, ki ju upodabljata Peyton in Skai, se v obeh serijah odlično razumeta. No, večino časa. Emma se bolj osredotoča na modo in lepoto, Zuri pa ima po drugi strani zelo močan smisel za humor in zaradi svoje igrivosti svoji starejši sestri rada ponagaja. Njun odnos je bil od vsega začetka serije Jessie klasično sestrski, z odraščanjem in spreminjanjem pa se je v zadnjih šestih letih in v seriji Bunk'd seveda spremenil. Podobno pa je bilo tudi v resničnem življenju. Ko sta prvič sodelovali, je Peyton ravno vstopila v najzanimivejša najstniška leta. Stara je bila 13 let in začeli so jo zanimati fantje, moda, ličenje ... Skai pa je imela šele devet let in je takrat še vedno uživala v otroški igrivosti in nedolžnosti. Z leti pa sta postajali čedalje boljši prijateljici, k temu pa je pripomoglo tudi Skaino vse večje zanimanje za modo, saj je v tem smislu starejšo soigralko in prijateljico tudi »prehitela«. Zaradi njune razlike v letih pa je težko reči, da sta postali najboljši prijateljici, saj ju še vedno zanimajo zelo različne stvari.

Zanimivo pa je, da Peyton in Skai povezuje tudi rojstni dan, saj ga imata zgolj štiri dni narazen, zato je njuno praznovanje na lokacijah snemanja velikokrat skupno in zato še toliko bolj zabavno.

prejšnji članek
Prekinitev po večletni zvezi
Moj life
Prekinitev po večletni zvezi
naslednji članek
Zayn napovedal novo pesem
Obsedena!
Zayn napovedal novo pesem
Preberite tudi