podgana
Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le oglasil proizvajalec

andrej zubicki zubitsky bobo
Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Še en velik uspeh slovenskega mladinskega filma

27. 10. 2017; 04.00
Avtor: K.M.
Gustav_film_oz_Košarkar[1]

foto: ARHIV

Filmu Košarkar naj bo že druga zlata rola.

Slovenski otroško-mladinski film Košarkar naj bo, ki je nastal po istoimenski knjižni uspešnici Primoža Suhodolčana, je navdušil že več kot 50.000 gledalcev in si prislužil drugo zlato rolo. Nagrado, ki jo podeljujeta Kolosej in Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev. 

Košarkar naj bo je zgodba o lenem, nerodnem, vedno lačnem in neskončno visokem Ranti, ki se mu življenje postavi na glavo, ko ga nekega dne učitelj telovadbe Salta povabi v košarkarsko ekipo. S tem se za Ranto začne razburljiva pot, pri vseh šolskih in obšolskih dogodivščinah pa ga spremlja in spodbuja duhoviti prijatelj in menedžer Smodlak. Iz lene nerode počasi zrase zagrizen športnik, zvest prijatelj in privlačen fant.

V košarkarski zgodbi v glavnih vlogah nastopajo Klemen Kostrevc (Ranta), Matija Brodnik (Smodlak), Gaja Filač (Metka), Marko Miladinovič (Salta), Lado Bizovičar (Tini Trska), Gojmir Lešnjak Gojc (Tundra), Matjaž Javšnik (oče) in Ana Maria Mitič (mama). Kot so napovedali pri Gustav filmu, bodo vsi razen Bizovičarja in Javšnika prisotni tudi na današnji podelitvi nagrade v Mariboru. Tam bosta sicer tudi scenarist Suhodolčan in režiser Boris Petkovič.

prejšnji članek
Naj bo ta noč čarovnic nepozabna
Moj life
Naj bo ta noč čarovnic nepozabna
naslednji članek
Obvezna obutev za jesenske vremenske izzive
Lepotičenje
Obvezna obutev za jesenske vremenske izzive
Preberite tudi