državna meja
Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s Slovenijo

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Posebna čast za igralko Katarino Čas na mednarodnem festivalu

29. 6. 2023; 07.00
Avtor: K.M.
Katarina Čas

Katarina Čas je posebna gostja Mediteranskega filmskega festivala na Malti.jpg foto: Promocijski material

Na Malti ta teden poteka prvi Mediteranski filmski festival obenem pa tudi srečanje tako imenovanih MED9 – konferenca devetih kinematografij sredozemskih držav, med katerimi Slovenija zavzema vidno mesto. Mediteranski filmski festival, ki poteka med 25. in 30. junijem 2023, predstavlja ustvarjalni filmski potencial sredozemskih držav Francije, Italije, Španije, Portugalske, Grčije, Cipra, Slovenije, Hrvaške in Malte. Organizatorji na Malti so festival zasnovali kot »edinstveno priložnost za srečanje sredozemskih držav in slavljenje najboljšega, kar lahko na filmskem področju regija ponudi.«

V okviru strokovnega programa potekajo v konferenčnem centru v Valletti, malteškemu glavnemu mestu, številne okrogle mize, posveti, mojstrski tečaji in predavanja na zanimive teme, ki odstirajo delovanje filmske industrije v regiji. Ena od okroglih miz je bila  posvečena delu igralke Katarine Čas, ki je spregovorila o svoji mednarodno uspešni filmski karieri in prodoru v Hollywood.

Med strokovnjaki, ki sodelujejo na konferenci in okroglih mizah, so med drugimi vsak svoje področje delovanja osvetlili še Nataša Bučar, direktorica Slovenskega filmskega centra, Tina Lešničar, kot predstavnica filmske komisije na SFC, Natalija Gorščak, podpredsednica televizijskega odbora Evropske radiodifuzne zveze (EBU), producent Boštjan Virc in predsednik Artkino mreže Slovenije Jure Matičič. Na Malti se predstavlja tudi slovenski igralec Andrei Lenart z mednarodno uspešno kariero v filmih in tv serijah kot so Wild Bill, Kingsman: Tajna služba, FBI International.

prejšnji članek
Bo Janja Garnbret po poškodbi dosegla ta zgodovinski mejnik?
Svet slavnih
Bo Janja Garnbret po poškodbi dosegla ta zgodovinski mejnik?
naslednji članek
Zdravstvene težave Nike Zorjan
Svet slavnih
Zdravstvene težave Nike Zorjan