stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Otroško kreativno mesto Minicity dobilo »Porodnišnico«

5. 10. 2017; 12.10
Avtor: Alma Glumac
_MG_8733
Strokovnjaki so si enotni, da je učenje skozi izkušnjo najkvalitetnejše, če pa otrok pridobiva to izkušnjo skozi igro, je hkrati še prijetno.

Z namenom, da bi otrokom omogočili nove, poučne, življenjsko uporabne in tudi zabavne vsebine, je Bayer, kot glavni pokrovitelj nove igralne enote ljubljanskega Minicitya, skupaj z drugimi sponzorji otvoril “Minicity Porodnišnico”.

Kot je povedala Elena Aleksandrova, regionalna direktorica divizije Bayer Consumer Health, odločitev ni bila težka, saj je Bepanthen že več kot sedem desetletij zvest spremljevalec mamic in dojenčkov, prav tako pa tudi multivitamin za nosečnice Elevit že dobro desetletje prispeva k zdravju novorojenčkov.

Minicity Ljubljana se nahaja v ljubljanskem BTC in ima veliko zanimivih igralnic, ki se jim je včeraj pridružila Porodnišnica. V Minicityu si prizadevajo, da bi otrokom ponudili strokovne vsebine na njim primeren način, zato so k projektu povabili tudi Postojnsko porodnišnico in še druge strokovnjake s tega področja.

Mali obiskovalci Minicitya lahko od včeraj dalje sami ali skupaj s svojimi starši spoznavajo, kako nastanejo in se razvijajo dojenčki, spoznavajo potrebe mamic in še nerojenih otrok na področju nege, prehrane, spanja in vnosa hranilnih snovi. S pomočjo najnovejše igralne enote lahko spoznavajo, od kod so prišli in se preizkusijo v vseh nalogah, ki so jih pri negi, prehrani, spanju, opremi sobice, fotografiranju in skrbi zanje počeli njihovi starši.

Preko igre se lahko naučijo veliko zanimivega o krvi in matičnih celicah, razvoju otroka od spočetja do rojstva, o nosečnosti, ustrezni prehrani tako mamice kot dojenčka, izvedo, zakaj je pomembna sterilnost okolja, sami poskusijo previti in nahraniti dojenčka, spoznavajo nove poklice, povezane z dojenčkom, kot na primer ginekolog, babica, porodničar, zdravnik, patronažna sestra, prehranski strokovnjak, fotograf, pa tudi mikrobiolog, biolog, genetik, molekularni biolog, farmacevt v industriji, biokemik, tehnik laboratorijske biomedicine, biotehnolog. Skozi igro tako razvijajo kompetence, kot so logično sklepanje, samostojnost, komunikacijske veščine, sodelovanje, domišljija, pomnjenje informacij, fina motorika, natančnost, razlikovanje, spodbujanje razmišljanja, spretnost.

prejšnji članek
Kunyaza: Skrivna seksualna metoda za squirting
Zdravje
Kunyaza: Skrivna seksualna metoda za squirting
naslednji članek
Danijela neprepoznavna, za vse kriva Severina!
Svet slavnih
Danijela neprepoznavna, za vse kriva Severina!
#nasazenazenska
nasazenazenska