stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Vroča skrivnost dolgoletnih parov: Kako ohranjajo strast v spalnici?

28. 7. 2023; 10.00
Avtor: C.R.
Strast, par

Kako ohraniti strast v spalnici? foto: Shutterstock

"Od rutine do razburljivih srečanj": štirje pari razkrivajo, kako ohranjajo svoje spolno življenje zanimivo, zdravo in erotično.

Dobra spolnost je ključnega pomena za zdravo in srečno partnersko zvezo. Ne gre le za fizično zadovoljstvo, ampak tudi za čustveno povezanost, ki jo spolni odnosi lahko krepijo. Spolnost je način izražanja ljubezni, intimnosti in zaupanja med partnerjema. Prav tako lahko služi kot sredstvo za sprostitev in zmanjšanje stresa. Poleg tega je redna spolna aktivnost povezana z različnimi zdravstvenimi koristmi, vključno z izboljšanjem srčne funkcije, krepitvijo imunskega sistema, izboljšanjem spanca in celo podaljševanjem življenjske dobe.

Vendar pa je za dobro spolnost potrebna odprta komunikacija med partnerjema o svojih željah, potrebah in meja. Vsak posameznik je edinstven in kar deluje za enega, morda ne bo delovalo za drugega. Zato je pomembno, da se partnerji med seboj pogovarjajo in raziskujejo, kaj jih vzburja in kaj jim prinaša zadovoljstvo. Pomemben nauk je vedno ta, da je treba komunicirati. Tako ali drugače. 

Nataša (32) in Branko (35): Seks kot prioriteta

"Moja skrivnost je, da so najini spolni odnosi visoko na mojem seznamu prioritet. Na začetku tedna se Branko in jaz dogovoriva za vsaj tri vroče zmenke. Parom, ki so preobremenjeni z obveznostmi in utrujenostjo, se zdi, da je vedno čas za seks, nato pa so presenečeni, ko med njimi izgine bližina. Tako kot načrtujeva čas za delo in gospodinjska opravila, morava v te načrte vključiti tudi seks," pravi Nataša. Branko dodaja: "Izjemno pomembno je, da vsak zase ve, kaj mu je v seksu res všeč. Osebno sem odkril, da mi je pomembno, da v svoje spolne odnose vključim duhovnost, kar je zame nekaj zelo dragocenega."

Margareta (42) in Silvio (41): Pogovor kot močan afrodiziak

"Prve tri leta so v najini postelji preskakovale iskre. Nato sva dobila otroke, začela skupni poslovni projekt in po sedmih letih ugotovila, da sva postala zelo dobra partnerja, vendar sva prenehala biti ljubimca. Prebrodila sva resno krizo, ker sva se začela veliko pogovarjati med seboj in odprto s svojimi bližnjimi prijatelji. Pogovori so nama vrnili občutek bližine in obljubila sva si, da bova redno govorila o svojih občutkih in težnjah ter da se najini pogovori ne bodo vrteli samo okoli otrok in dela. Ponovno sva postala tudi ljubimca, vendar dajeva več poudarka kakovosti kot količini, in oba sva s tem zadovoljna," pripoveduje Margareta, medtem ko Silvio pritrdilno prikimava.

Josipa (32) in Alan (41): Čustvena bližina kot pot do raja

"Alan je bil prvi moški, s katerim mi seks ni bil samo telesno, ampak tudi čustveno doživetje. Ko sem se prepričala o njegovi zvestobi, sem si dovolila biti ranljiva in menim, da je to ključ za dober seks. Če si preveč samozavestna, se pretvarjaš ali si zaradi nečesa zaskrbljena, seks ne more biti iskren. Pogovarjava se, skupaj opravljava nekatere stvari vsak dan in tako ohranjava bližino, s katero hkrati zdraviva rane iz preteklosti. Moje mnenje je, da je bližina ključ za dobro spolno življenje," pojasnjuje Josipa.

Jasna (36) in Mario (36): Seksualne igračke in poredna sporočila

"Bila sva najboljša prijatelja, preden sva postala par, in to je najina prednost, ker sva se tako naučila povedati drug drugemu, kaj nama je všeč in kaj ne. Tako ravnama tudi, ko gre za seks. V postelji nama je enako dobro kot na začetku zveze, pogosto preizkušava nove položaje, uporabljava pripomočke, občasno pošiljava poredna sporočila drug drugemu. Poleg tega je med nama privlačnost še vedno zelo prisotna," pravi Jasna. Mario dodaja: "Partnerju moraš iskreno razkriti svoje spolne fantazije, ker tako postane vznemirljivo. Poleg tega moraš najti čas za odnose, če sva Jasna ali jaz zelo utrujeni zvečer, si privoščiva hitro zadovoljstvo zjutraj pred delom."

prejšnji članek
Ljubezen na vasi: Suzana z žulji na rokah zapustila šov
Resničnostni šovi
Ljubezen na vasi: Suzana z žulji na rokah zapustila šov
naslednji članek
Podelitev emmyjev preložena zaradi stavke v Hollywoodu
Svet slavnih
Podelitev emmyjev preložena zaradi stavke v Hollywoodu