Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Stop! Ne bodite njegova rezerva!

21. 8. 2023; 04.00
Avtor: L.P.
ThinkstockPhotos-80700849

Postavi se zase! foto: Thinkstock

Kadar se zaljubimo, napak in svarilnih znakov preprosto nočemo videti.

Ženske smo se že kar navadile na moški pregovorni strah pred resnimi zvezami, njihovo zakrnelo občutljivost in okrnjeno sposobnost komunikacije, zato smo prepričane, da je včasih pot do resnega in zadovoljivega razmerja lahko počasna in dolga. Ravno zaradi tega prepričanja včasih takoj ne vidimo resnice in jasne slike, ampak smo slepo prepričane, da smo na pravi poti, samo potrpežljive moramo biti, da se bo spravil k sebi in se zresnil. In čeprav nas morda včasih spreleti občutek, da nekaj pri vsem skupaj vendarle ni v redu, vztrajamo pri svoji idealni sliki. In čeprav res velja, da v ljubezni ne smemo hiteti, pa vendarle nekatera razmerja že od samega začetka jasno kažejo, da ne vodijo nikamor. Da ne gre za njegov strah pred razmerji, ampak da preprosto vi niste tista prava. Da ste samo rezerva, dokler ne pride tista prava. In četudi gre za primer, ko se tega niti sam ne zaveda, ni nič manj boleče, ko resnica dokončno udari. Zato si je dobro odpreti oči, še preden jih dobimo po glavi. Kako prepoznate, da ste njegova rezerva? Tu je nekaj znakov.

Ne poznate njegove družine in prijateljev

Že res, da spoznavanje družine in prijateljev ni prvi korak v načrtih novonastalega para, a če po mesecih druženja še niste spoznali niti enega njegovega prijatelja, o njegovi družini pa slišali samo nekaj banalnih pomanjkljivih zgodb, to vsekakor ni dober znak. Kdaj v razmerju seznaniti partnerja s prijatelji in družino, je seveda stvar vsakega para posebej, nikakor pa za izgovor ne jemljite primerov iz romantičnih komedij, kjer pari starše in prijatelje drug drugega spoznajo šele po zaroki. To so samo filmi. Kadar ima vaš partner resne namene z vami, vas bo brez težav predstavil prijateljem in sčasoma družini, ali pa boste o njegovih starših izvedeli kaj več kot samo to, kaj so po poklicu. Če po mesecih to še ni prišlo na vrsto, zna biti, da preprosto noče, da bi njegova družina vzljubila nekoga, ki v njej ne bo ostal.

Uradno nista par

Ne mara se opredeljevati, neprijetno mu je govoriti o vas kot njegovem dekletu, če ga na družbenem omrežju označite na fotografiji ali ga opredelite kot partnerja, tega ne potrdi oziroma izbriše. Ne glede na to, na kateri stopnji razmerja sta, izogibanje pogovorom o smeri vajinega razmerja nikoli ni dober znak. Če prijateljujeta že več mesecev, pa na vaše vprašanje, kaj sploh sta drug drugemu, odgovori, da se ne mara opredeljevati, potem se nikoli ne bo imel namena. Enako velja, če se še na začetku razmerja že izogiba temu, kam vodi vajino prijateljevanje. Če uradno niste njegovo dekle, potem ste lahko samo njena rezerva.

Pogosto odpove vajina srečanja

Kadar ste v nekoga zaljubljeni in imate z njim resne namene, si z njim želite prebiti čim več časa. Kadar vas kam povabi, torej ne odgovorite s »ti še sporočim, kako bo« ali »bom premislil«, ampak sprejmete oziroma predlagate drug termin, če zaradi utemeljenih obveznosti res ne morete. Kadar pa nekdo ves čas ni povsem prepričan, da bo imel čas za vas, ali pa odpoveduje že dogovorjena srečanja, mu verjetno ni toliko do vas, kot si mislite.

Redko ostane čez noč

Morda je še romantičen in zapeljiv, ko vas spravlja v posteljo, po končani akciji pa niti sledu o čemer koli, kar bi dokazovalo to, da mu nekaj pomenite. Nič romantike, stiskanja, preprosto se začne oblačiti in odhajati ali pa vas meče iz postelje in stanovanja. Seveda vemo, da so moški po seksu težko zmožni česar koli, a to še ne pomeni, da vas morajo zato metati na cesto. Če si tudi po seksu ni pripravljen vzeti časa za vas, potem je po vsej verjetnosti seks tisto edino, kar ga pri vas zanima. V kaj bolj čustvenega se nima namena spuščati.

Kadar je na oddihu s prijatelji, vas ne kliče

Če sta še na začetku razmerja in počitnikujeta s svojimi prijatelji, on pa se v vsem tem času niti enkrat ne spomni, da bi vas poklical ali vam pisal, ko je sam, potem mu je za vas malo mar in nima namena biti vaš partner. Tudi če se vi spomnite nanj, pa se na vaše sporočilo ne odzove ali pa za to potrebuje kakšen dan ali dva.

Na vas se spomni, kadar je slabe volje

S tem seveda ni nič narobe. Kadar je slabe volje, se slabo počuti, se spomni na vas. Vi ste njegova rama, v tistem trenutku ste njegova čustvena opora. Zaradi tega se verjetno počutite tako dobro, da ne opazite, da so njegovi težki časi tudi edini, ko se obrne na vas. Kadar je srečen ali je v življenju dosegel nekaj pomembnega, tega ne deli z vami. Prav tako se morate sami pretegniti na vso moč, da ga spravite na svojo rojstnodnevno zabavo ali na zabavo zaradi napredovanja v službi. Pa še takrat verjetno odpove ali pa prej zahteva poročilo, kdo vse bo na tej zabavi, da vidi, ali bo sploh prišel. Tisti pravi je z vami v dobrem in slabem.

Vaše življenje ga ne zanima

Ker je verjetno tudi sam skop pri deljenju pozornosti iz svojega življenja, bo skopost kazal tudi pri angažiranosti za podrobnosti iz vašega življenja. Ko mu naznanite, da boste pustili službo, bo njegov odziv verjetno: »Aja? Ja, če se ti zdi tako prav, potem je pač prav.« To pa je tudi vse, kar bo teklo besede o tem. Ali pa se bo na vašo odločitev, da boste dvakrat na teden obiskovali tečaj portugalščine, posmehljivo odzval, kako neumna je ta zamisel. Ker boste s tem omejili čas, ko mu boste na voljo. Če v njegovem življenju ne bi bili samo rezerva, bi vas pri vseh vaših sanjah in željah podpiral, ne glede na svoj ego.

Nikoli natančno ne veste, ali je jezen na vas

Pari, ki jim ni vseeno drug za drugega in za razmerje, se občasno tudi sporečejo. Iz tega navadno pridejo močnejši, to njihov odnos še okrepi in jasno pokaže, da partnerja drug drugemu pomenita dovolj, da prepreke prebrodita. Kadar ste rezerva, pa ne morete natančno vedeti, ali je vaš moški zares jezen na vas, ker se ne prepirata. Tudi kadar naredite kaj takega, za kar veste, da bi ga razjezilo. Takrat se morda nekaj časa ne pogovarja z vami, potem pa se prikaže, kot da ni bilo nič narobe. In ne morete zagotovo vedeti, ali je jezen na vas ali ne.

Izogiba se pogovorom o resni prihodnosti

Pa ne samo o tem, kje sta vidva in kam vodi vajino razmerje. Na sploh z vami ne govori o ničemer, kar bi kakor koli spomnilo na resno predanost. Ne govori o poroki, otrocih, skupnem življenju in bivališču, idejah za prihodnost, kako se vidi čez deset let, kako rad ima otroke, da si želi hišo in psa, da obožuje svoje nečake … Čeprav vsi ti ideali v njegovi glavi obstajajo, o njih pred vami ne bo govoril, ker jih nikakor noče vcepljati v vašo glavo. Ti ideali niso za vas.


prejšnji članek
Zvezda serije Šverc komerc končno pokazala izbranca
Svet slavnih
Zvezda serije Šverc komerc končno pokazala izbranca
naslednji članek
Triki, ki bodo preprečili napade volčje lakote
Zdravje
Triki, ki bodo preprečili napade volčje lakote