stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Previdno pri takšnih moških: Kako vemo, da ni pravi?

6. 5. 2017; 11.30
Avtor: Jana Oblak/Maja
ljubezen moški ženska

foto: Pixabay

Vsak med nami ima napake, tudi moški, ki ste ga pravkar spustili v svoje srce. A za moškega, ki nam je všeč, smo pripravljene spregledati tudi drobne napake.

A sčasoma te vse bolj silijo v ospredje in težave so tu. Zato je dobro, da čim prej opazimo nekatere značilnosti, ki nam pokažejo, da on ni pravi za nas.

Ljubosumnež

Najprej bo grdo gledal natakarja, ki bo preveč prijazen z vami, nato bo nadzoroval, kako dolgo se pogovarjate s poštarjem o ceni znamk. Ko bo omenil, da se malo predolgo objemate s starim prijateljem in da vas zobozdravnik gotovo osvaja, je čas, da se od njega poslovite, saj se bo sicer njegova ljubosumnost stopnjevala do nevarnih razsežnosti. Tudi če se vam sprva zdi pretirana skrb za vas simpatična, raje čim prej končajte to razmerje, ki ne vodi nikamor.

Nasilnež

Grabi vas za roko, vleče za lase in včasih pregrobo stisne za vrat. Ves čas je tudi verbalno nasilen in na trenutke se ga prestrašite, saj je v njegovih očeh bes. To je dovolj, da v vaši glavi zagori rdeča luč, saj se bo njegovo nasilje gotovo stopnjevalo. Prej ko boste odšli iz te zveze, boljše bo.

Dvoličnež

Prejema telefonske klice in sporočila ob nenavadnih urah, vedno se mu nekam mudi in zamuja na zmenke. Ko zboli ravno na vaš rojstni dan, mu pripravite vašo posebno kokošjo juho in ga skušate presenetiti na njegovem domu. Ugotovite, da ga ni doma. Seveda najde cel kup izgovorov, da se je ravno odpravil v lekarno po zdravila, in ponovno mu verjamete. Naslednji dan mu hočete pogreti kokošjo juho. A v njej so gobe, vaš recept pa ne vsebuje gob. Ugotovite, da ima še eno »kuharico«. Čas je, da mu juho zlijete v naročje in nikoli več ne pogledate nazaj.

Prisklednik

Že po nekaj zmenkih se vseli k vam, kmalu pusti službo in naenkrat vi plačujete pijačo njemu in njegovim prijateljem. Sprva skrbi za dom, kaj skuha in pospravi, sčasoma pa ga po celodnevnem garanju najdete pred televizijo s pivom v roki in vedno večjim trebuhom. Kmalu mu boste kupovali tudi obleko, nov avto in še kaj, če ga ne boste po hitrem postopku postavili pred vrata.

Ubožec

Ženske so ga zapuščale druga za drugo in poln je razočaranja in sovraštva. Vse vaše prijateljice mu gredo na živce in na splošno o ženskah misli, da so neumne izkoriščevalke, ki moške samo prizadenejo. Takoj prenehajte igrati njegovo psihiatrinjo, saj ne boste imeli veliko uspeha. Raje poiščite nekoga, ki vas bo znal ceniti.

Narcis

O vsem ima svoje mnenje, ki ga velikodušno deli z vami, vašimi prijatelji in sorodniki. O sebi misli, da je najbolj čeden, najpametnejši in omalovažujoče govori o vseh okrog vaju. Grdo ravna z vašim psom, ignorira vašo najboljšo prijateljico in vse, razen njega, se mu zdi nesmiselno. Če želite ohraniti dobro samopodobo, se čim prej poslovite od njega.

Ogroženi

Ko vam v službi povišajo plačo, naenkrat postane slabe volje, vaše nove projekte pa imenuje »igračkanje«. Sčasoma ga moti, da ste veliko na sestankih ali poslovnih večerjah, in naenkrat ugotovite, da vaš moški ne more prenesti dejstva, da zaslužite več kot on. Resno se pogovorite z njim, in če ne bo pomagalo (kar verjetno ne bo), mu pokažite vrata.

Ljubimec, ki to ni

Na začetku se vam zdi zelo romantično, ko se mu ne mudi v posteljo z vami. Še bolj ste očarani, ko vam po tretjem zmenku pove, da želi počakati do takrat, ko si bosta to oba nadvse želela. Po kakšnem mesecu ali dveh se še vedno izogiba intimnim stikom in takrat vam verjetno postaja vse skupaj malo nenavadno. Hkrati pa vam še vedno pošilja rože in prinaša plišaste medvedke. In ko sta končno skupaj v postelji, se lahko praviloma pripravite na razočaranje. Verjetno bo imel vaš ne-ljubimec vedno težave s svojo seksualnostjo.

Mamin sinček

Njegova mama je popolna, njegov oče ni nikoli kadil, pil ali varal. Sovraži, da vaše prijateljice obtožujejo starše za marsikaj, medtem ko je on odraščal v idealni družini. Čeprav je to na začetku verjetno lepo slišati, bodite pozorni na ton njegovega glasu, s katerim verjetno skuša prepričati samega sebe. Kmalu se bo najbrž izkazalo, da skuša potlačiti kakšno slabo družinsko skrivnost in da je videz »popolnosti« samo krinka, s katero želi ubežati pred realnostjo. Ko bo ta prišla na dan, bo tudi vajino razmerje verjetno razpadlo, saj je zgrajeno na trhlih temeljih.

Preberite tudi: Kaj Tanja Žagar skriva pod to majico. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
TEST: Kaj o vas pove oblika obraza?
Zdravje
TEST: Kaj o vas pove oblika obraza?
naslednji članek
Test: Kaj o vaši osebnosti pove položaj rok!
Zdravje
Test: Kaj o vaši osebnosti pove položaj rok!