Konoplja
Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo z umetnimi kemikalijami

panvita
Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno pri sanjskem poslu družine Polanič?

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Šok, našli smo celoten zapis! Če bi živele v letu 1955 bi morale delati tole …

5. 5. 2017; 03.00
Avtor: V. M.
Na spletu je že nekaj let moč zaslediti nekaj skromnih napotkov iz priročnika za ženske iz leta 1955. Mi smo našli podrobnejše zapise. Zaprite usta, drage dame, tole se je resnično dogajalo!

Vodič, ki so ga avtorji poimenovali Hišna ekonomija, vsebuje tudi podrobna navodila za hišni sprejem častitljivega soproga.  Zapise smo za vas prevedli tudi mi. V nadaljevanju si preberite, kaj se je v petdesetih letih pričakovalo od nežnejšega spola.

Dobrodošlica je pomemben del dneva. Poskrbite, da boste moža pričakali z njemu najljubšo jedjo. foto: Facebook

Večerjo pripravite ob pravem času. Načrtujte jo že zjutraj ali celo dan prej, da bo vašega soproga pričakal okusen obrok, ko se vrne iz službe. Na ta način mu boste sporočili, da ste mislili nanj in da vam ni vseeno za njegove potrebe.

Pripravite se na soproga, še preden se ta vrne domov. Vzemite si 15 minut za počitek, tako boste videti sveže, ko se vrne. Popravite ličila, v lase si dajte trak, da boste videti lepše. Ne pozabite, da je že tako ves dan gledal utrujene ljudi.

Pospravite otroške knjige, igrače in ostalo kramo. Še enkrat se sprehodite skozi hišne prostore in preverite, če je vse na svojem mestu.

Pripravite otroke. Vzemite si nekaj minut in jim umijte obraz in roke. Počešite jih in jim po potrebi zamenjajte oblačila.

Takoj ko se vaš soprog vrne iz službe, izključite vse hišne naprave. Naročite otrokom, da naj se tudi oni umirijo ter da naj bodo tiho.

Pozdravite ga s toplim nasmehom, naj začuti, kako iskreno ste ga veseli in kako vas preveva močna želja, da bi mu v vsem ugodili.

Bodite srečni, ker ga vidite. Poslušajte ga. Čeprav mu imate mogoče veliko povedati, tega nikar ne naredite takoj po njegovem prihodu. Naj najprej govori on, zagotovo ima povedati pomembnejše stvari kot vi.

Potrudite se, da boste čim bolj zanimive. Morda je za vašim soprogom dolgočasen dan in potrebuje malce razvedrila. Ena izmed vaših dolžnosti je, da mu slednje tudi omogočite.

Ne jezite se, če pride vaš mož pozno domov ali če želi oditi na večerjo ali zabavo brez vas. Namesto tega poskušajte razumeti njegov svet in potrebe.

Vaš osnovni cilj: Poskusite poskrbeti, da bo vaš dom oaza miru, kjer se bo lahko vaš mož duhovno in čustveno umiril ter se napolnil z energijo.

Ne utrujajte ga s pritožbami in težavami.

Poskrbite za njegovo udobje. Naj se odpočije v udobnem naslonjaču ali leže v spalnico. Pripravite mu hladno ali toplo pijačo. Razrahljajte mu blazino in se prijazno ponudite, da mu sezujete tudi čevlje. Nagovarjajte ga z nizkim, pomirjujočim in prijetnim glasom.

Preberite si še: Razkrito: Takšna je pevka Sia brez lasulje!

Dobrodošlica je pomemben del dneva. Poskrbite, da boste moža pričakali z njemu najljubšo jedjo.

Dobrodošlica je pomemben del dneva. Poskrbite, da boste moža pričakali z njemu najljubšo jedjo. foto: Profimedia

prejšnji članek
Nabirate čemaž? Če boste zaužili tole, lahko umrete!
Zdravje
Nabirate čemaž? Če boste zaužili tole, lahko umrete!
naslednji članek
TABU: 'Med ginekološkim pregledom sem spustila prdec!'
Zdravje
TABU: 'Med ginekološkim pregledom sem spustila prdec!'