pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zakaj se Madonne otroka izogibata?

12. 5. 2016; 12.16
Avtor: C. R.
Madonna- foto 1

Madonna foto: zimbio

Madonna vzgaja otroke po načelih strogega katolicizma. Na ta način razrešuje travme iz otroštva.

Še pomnite 80. leta prejšnjega stoletja in Madonne, ki je takrat veljala za utelešenje uporništva? Med drugim se je fotografirala gola. Z videospoti in besedili pa je podirala tabuje.

Danes je zanjo največji izziv vzpostaviti red pri svojih otrocih. Njena najstnika Rocco in Lourdes sta popolnoma zmedena zaradi mešanih sporočil, ki jima jih daje njuna mama.

Rocco ne želi, da upravlja z njegovim življenjem

V zadnjem času je v ospredju javnosti predvsem bitka za skrbništvo med Madonno in njenim nekdanjim soprogom, filmskim režiserjem Guyjem Ritchijem nad 15-letnim sinom Roccom. Najstnik se je namreč uprl vrnitvi k mami v New York in vztraja pri očetu v Londonu, kar je sporočil tudi na twitterju.

Rocco se je naveličal Madonnine obsedenosti s kontrolo in redom, ter se uprl svoji mami, je dejal eden od Ritchiejevih prijateljev. "Rocco, ki je bil z mamo na turneji Rebel Heart 2015, je bil zelo razburjen, ker z njo ni preživel veliko časa," je dejal omenjen vir za časnik The Post in dodal, da ima pevka na turnejah še posebej stroge standarde. "Kadar jo je Rocco vendarle videl, pa je imel občutek, da želi Madonna upravljati z njegovim življenjem," je še dejal.

"V Londonu lahko Roco dela, kar želi, in se pogovarja z dekleti, ne da bi ga pri tem zalezovali paparaci, saj je Guy poskrbel za to, da je njegovo zasebno življenje skrito pred očmi javnosti," je dejal eden od režiserjevih prijateljev. "Kadar je z očetom, lahko igra kitaro do zgodnjih jutranjih ur. Tudi Guy ima pravila, vendar mu zaupa." 

Madonna vzgaja povsem drugače

Guyeva vzgoja je povsem drugačna od Madonninih vzgojnih metod. Otroke namreč pevka vzgaja po načelih 'stare šole', kjer je pomembna disciplina in so pravila jasno določena. Otroci - Lourdes (19), Rocco, David Banda (10) ter Mercy James (9) - morajo upoštevati strogo makrobiotično dieto, ki se je drži tudi sama. Čokolada in sladkarije so prepovedane, prav tako kot mlečni izdelki, sol in prehranski dodatki. Prepovedana je tudi televizija, iPhone pa je Lurdes dobila šele, ko je dopolnila 15 let. Če otroci pustijo obleke na tleh, jim jih pevka vzame.

Kot je v knjigi Detroit-raised singer razkrila pisateljica Lucy O’Brien je na tak način vzgajala tudi Madonnina mati, ki je umrla za rakom na dojkah, ko je bila glasbenica stara pet let. Njen oče Tony Ciccone se je tri leta kasneje ponovno poročil, kar je bil vzrok za Madonnino kasnejše uporništvo. "Izgubila sem mamo in oče je bil ves moj. Potem pa so mi ga vzeli," je pred časom izjavila pevka. Čeprav je nato prejela štipendijo za študij, ga je obesila na klin in se pri 19-ih preselila v New York. Padla je v vrtinec nočnega mestnega življenja in na ljudi naredila močan vtis upornice. Vse to je bilo zelo skrbno načrtovano, čeprav ni tako izgledalo.

"Je provokativna osebnost, ki se ima povsem pod kontrolo," je o njej še zapisala O'Brienova in pristavila, da je podaljšek tega pevkin način, s katerim disciplinira svoje otroke. Njena mama je bila  katoličanka in skrajen katolicizem zahteva strogo disciplino, celo samokaznovanje.

Pevka, ki je trdo delala, da je postala uspešna, zdaj zahteva enako od svojih otrok.

Madonna si želi skrbništvo nad sinom.

Madonna si želi skrbništvo nad sinom. foto: profimedia

prejšnji članek
Kaj imajo skupnega bes in mačke?
Svet slavnih
Kaj imajo skupnega bes in mačke?
naslednji članek
Se Meghan Trainor sramuje svojega telesa?
Svet slavnih
Se Meghan Trainor sramuje svojega telesa?