sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

damjan-žugelj
Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo iskali z detektivom

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zakaj pevec Modrijanov izgublja voljo do življenja?

12. 6. 2016; 09.43
Avtor: A. C./Zvezde
Blaž Švab in Darja Gajšek

Blaž Švab in Darja Gajšek foto: Žiga Culiberg

"Če me pomladi kaj muči, je to deževno vreme. Brez sonca mi živeti ni," pravi Blaž Švab.

Darja Gajšek in Blaž Švab sta prava enciklopedija slovenske narodno-zabavne glasbe. Iz petka v petek z oddajo Slovenski pozdrav razveseljujeta ljubitelje tovrstne glasbe, priznavata pa, da si počasi že želita poletja.

Se že veselita počitnic, kaj bosta počela?


Blaž
: Veselim se poletja in toplih noči. Obožujem visoke temperature. Počitnic pa si to poletje zaradi priprav na novo sezono oddaj Slovenski pozdrav in priprav na Noč Modrijanov ne bom privoščil. Bom nadoknadil v zimskih mesecih.

Darja: Sploh ne morem dojeti, da je leto že naokoli. Kako hitro mine čas! Poletje prinaša veliko dela. Ob ustvarjanju oddaje delam tudi na radiu. Tako da količina dela čez poletje ne bo nič manjša. Velika in skrita želja pa je tudi stopiti vsaj kak korak bližje k diplomi filozofske fakultete v Mariboru. Najbrž bodo počitnice in daljši dopust še nekaj časa počakali.

Se bo oddaja jeseni nadaljevala?


Blaž
: Seveda, z osveženo in prenovljeno oddajo nadaljujemo jeseni.

Vaju kaj daje spomladanska utrujenost? Kako jo premagujeta?
Blaž: Spomladanska utrujenost me pravzaprav sploh ne daje. Če me pomladi kaj muči, je to deževno vreme. Brez sonca mi živeti ni.

Darja: Name spomladanska utrujenost ne vpliva. Pomlad je moj najljubši letni čas. Narava ozeleni, okrasijo jo pisani cvetovi, maja praznujem tudi rojstni dan, tako da je vse zelo prepleteno in povezano. Utrujenost pride kvečjemu od velike količine dela in se pojavlja skozi vse leto. Ko začutim, da se me loteva, se ji hitro postavim po robu s pobegom v naravo in tekom. Zelo rada grem v savno, na kakšen izlet z nečakinjama, na obisk k staršem ali pa preprosto na kavo s prijateljicami. In potem se utrujenost preda in lahko delam dalje.

Lahko našim bralcem zaupata kakšen recept proti spomladanski utrujenosti?
Blaž: Dober nasvet je, da se vsaj enkrat na dan vprašamo, kaj nas navdušuje in kaj smo danes naredili za svojo dušo. Je to sprehod, klepet s sosedi, delo na vrtu, kar koli, samo da ne pozabimo vsak dan narediti nekaj malega za svojo dušo. Sam grem najraje v kino ali pa na dolg, vsaj enourni sprehod.

Darja: Recepta za boj proti utrujenosti ne poznam. Mislim, da je utrujenost postala vsakodnevni spremljevalec ljudi. Veliko dela in pomanjkanje prostega časa. Sama živim po načelu, da je dobro vsak dan živeti, kot da je zadnji, in če se zaradi prevelike količine dela pojavi utrujenost, si rečem, da je za menoj produktiven dan. Da sem naredila nekaj, kar je preseglo moje telo in moje sposobnosti. In z nasmehom na obrazu ležem v posteljo.

prejšnji članek
Ali ga Jože Potrebuješ pije?
Svet slavnih
Ali ga Jože Potrebuješ pije?
naslednji članek
Večkratna uporaba iste plastenke za pitje je nevarna!
Zdravje
Večkratna uporaba iste plastenke za pitje je nevarna!