cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Je Dr. Phil mazač ali tarča nesramnežev?

14. 8. 2016; 12.00
Avtor: I. P. /Zvezde
dr. phil

Dr. Phil bo skušal iztožiti 250 milijonov dolarjev.

Dr. Phil McGraw toži tabloid

Dr. Phil McGraw in tabloid The National Enquirer se pripravljata na sodno bitko. Dr. Phil in njegova žena sta proti tabloidu in njegovim sestrskim publikacijam vložila tožbo v višini 250 milijonov dolarjev. Zakonca trdita, da so ju po krivem obtožili, da je on nasilen mož in hinavec, ki ne prakticira tistega, kar pridiga. Do žene Robin naj bi bil nasilen telesno in besedno, kar je ona sicer dopuščala, vendar naj bi bila na pragu ločitve.

Vsa ta pisanja naj bi omajala Philov ugled, pri Enquirerju pa so zagrozili tudi z objavo zgodbe o tem, kako je Phil nekega moškega treščil po glavi z vrčkom piva. Zgodilo naj bi se med popivanjem na začetku sedemdesetih let na univerzi Texas Tech. A kot piše v tožbi, naj bi nočni klub, v katerem naj bi prišlo do pretepa, odprli šest let po tem, ko je McGraw diplomiral, dovoljenje za prodajo alkoholnih pijač pa naj bi klub dobil šele leta 2009. Zakonca McGraw in American Media so leta 2013 dosegli sporazum, po katerem par ne bo tožil podjetja, če bodo oni nehali objavljati članke o njiju. Kmalu po tem, ko je sporazum konec lanskega leta potekel, sta Enquirer in Star že zagrozila, da bosta objavila članek o pretepu v klubu.

Phil je sicer jasno, glasno in odločno proti vsakršnemu nasilju v zakonu, Robin McGraw ima fundacijo, ki pomaga pretepenim zakoncem, njun zakon pa, piše v tožbi, naj bi bil trden.

65-letni Phil je voditelj priljubljene oddaje, v kateri zelo po ljudsko s svojim gromkim teksaškim naglasom deli nasvete ljudem z različnimi težavami. Je tudi producent drugih oddaj ter avtor knjižnih uspešnic o hujšanju in samopomoči. Je na četrtem mestu Forbesove lestvice najbolje plačanih zvezdnikov. Letno zasluži 88 milijonov dolarjev.

»Dr. in gospa McGraw sta leta prenašala, kako so National Enquirer, Star in druge publikacije American Media Inc. zavestno in nepremišljeno tiskali nezaslišane laži o njiju, njunem zakonu, integriteti in njunih značajih. Zdaj sta končno prišla do sklepa, da je bilo vsega dovolj in preveč,« je v izjavi zapisala njuna odvetnica Lin Wood. American Media pa so v izjavi zapisali, da se bodo branili in razkrinkali postane in sleparske trditve dr. Phila in jih prikazali take, kakršne so v resnici. »Slastna ironija je, da je tožbo vložil dr. Phil, ki mu je kalifornijski sodnik rekel šarlatan in Daily Beast mazač, čigar nespodobna mešanica izkoriščanja, zvezdniškega zajedavstva in potvarjanja znanj sega daleč v preteklost. AMI je označil za pritlehen tabloid. To govori moški, ki je leta 2008 v bolnišnici obiskal Britney Spears in o tem podal javno izjavo, s čimer je izdal zaupanje družine.«

Tisto glede sodnika se nanaša na par, ki je leta 2010 nastopil v Philovi oddaji in ki je ukradel za več kot milijon dolarjev dobrin.


Kot je zapisano v tožbi, so od leta 2003 Enquirer in njegove sestrske publikacije objavili več kot 85 člankov o zakoncih McGraw, v povprečju enega vsak drugi mesec. V njih so jih obtoževali prestopkov, hinavščine in neprofesionalnosti. V tožbi trdijo, da so obtožbe lažne ali pretirane, z njimi pa naj bi samo skušali povečati majav dobiček.


Dr. Phil bo skušal iztožiti 250 milijonov dolarjev.

prejšnji članek
Avgust in vaše bioritemsko število
Zdravje
Avgust in vaše bioritemsko število
naslednji članek
Slovenska lepotica nedavno storila drugačno potezo
Svet slavnih
Slovenska lepotica nedavno storila drugačno potezo
#nasazenazenska
nasazenazenska