901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Camilla o zakonu s Charlesom: Grozno, nisem smela iz hiše!

31. 5. 2017; 06.30
Avtor: D. B.
camilla bowles, charles

"Sčasoma sem se navadila, da spremljajo vsak moj korak," je dejala Camilla, ki se je z 68-letnim Charlesom poročila leta 2005. foto: Profimedia

Camilla Parker Bowles, zdaj vojvodinja Cornwallška in žena princa Charlesa, je za tuje medije spregovorila o zakonu s Charlesom.

Camilla Parker Bowles pravi, da se je nekoč počutila kot zapornica v svojem domu. Da bi ji čas hitreje minil, je brala in se učila slikati.

"Ko je javnost izvedela, da sem spet s Charlesom, je bilo grozno. Nisem mogla zapustiti hiše in tega ne bi privoščila niti svojemu največjemu sovražniku," je dejala 69-letna vojvodinja Camilla Parker Bowles. Pojasnila je še, da se je počutila kot zapornik v svojem domu in da se je kratkočasila z branjem in slikanjem. Priznala je še, da tega ne bi preživela brez svojih otrok Laurie in Toma, svoje sestre Annabel in pokojnega brata Marka.

"Sčasoma sem se navadila, da spremljajo vsak moj korak," je dejala Camilla, ki se je z 68-letnim Charlesom poročila leta 2005. Zdaj vsako leto obišče več kot 200 dogodkov ter s soprogom potuje po vsem svetu. Pri tem mora seveda paziti, kako je oblečena, naličena, pa tudi na vsako besedo, ki jo izgovori.

Ne smem se ustaviti niti za trenutek, da se ne bi zlomila

"Včasih se zjutraj zbudim povsem brez moči, a vem, da moram opraviti svoje obveznosti," je bila odkrita britanska vojvodinja. Pogosto dogodki ne gredo v pravo smer in nihče iz protokola ne ve, kako bi se na to odzval. "Takrat se morate nasmejati. Vem, da javnost meni, da preveč delam," se je ob kritike obregnila Camilla. Ko omenijo njene številne obveznosti in dejstvo, da bo kmalu dopolnila 70 let ter da bi morala upočasniti kot njeni vrstniki, pa ima vojvodinja že pripravljen odgovor. "Želite reči, da nisem mlada," se pošali in omeni, da si bo morala izmisliti čarobno palico, ki ji bo preprečila delati.

Camilla sicer v življenju občuti veliko praznino, odkar ji je leta 2014 umrl mlajši brat Mark, ki ga je oboževala. "Pogosto me je klical, ko je kaj potreboval," o njem pove vojvodinja, ki se sicer najraje sprošča v svojem domu v Wiltshiru, kjer se zabava s svojimi petimi vnuki. "Le pozitivni morate biti in naredite lahko zelo veliko," zaključi.

Preberite tudi: Hči vojvodinje Kate že služi, Britanci ogorčeni. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Salome se je zlomila: Zaradi nje so solze tekle v potokih
Svet slavnih
Salome se je zlomila: Zaradi nje so solze tekle v potokih
naslednji članek
Ajda Smrekar: Kaj se dogaja z njenim videzom?
Svet slavnih
Ajda Smrekar: Kaj se dogaja z njenim videzom?