Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nataša Tič Ralijan se postavlja na noge

16. 10. 2017; 07.00
Avtor: Andreja Comino/Zvezde
Nataša Tič Ralijan

Nataša Tič Ralijan foto: Marko Vavpotič / M24.si

Ji bodo prav Gašperjevi čevlji?

Življenje piše čudne zgodbe in le scenaristi kakšne hollywoodske uspešnice bi si lahko zamislili življenje vsestranskega igralca Gašperja Tiča, ki je ljubitelje gledališča in televizije osrečil in nasmejal s številnimi projekti. Mnoge je nanizal v matičnem gledališču MGL. Na istih odrskih deskah se je odlično znašel tudi njegov mlajši sin Tosja. Nedavno sta skupaj z Galom prevzela nagrado, ki so jo njunemu očetu podelili za izjemne igralske dosežke. Med podeljevanjem je med občinstvom tiho in neopazno sedela Galova in Tosjeva mama, igralka Nataša Tič Ralijan. Le redki so vedeli, da se je nedavno pridružila igralski ekipi MGL-ja.

Gašper je bil izjemen umetnik in sodelavec. Imel je posluh za ljudi v stiski. Znal je prisluhniti sodelavcem, jih potolažiti, ob posebnih dogodkih, kot so razni rojstni dnevi in jubileji, pa razveseliti s tako imenovanimi prigodnicami, ki jih je napisal slavljencu. Gledališču, sodelavcem in občinstvu je dal res veliko. Vsako leto decembra je za otroke igralcev pripravil obdarovanje Dedka Mraza in zabavno srečanje. Na igralce je znal prenesti pozitivnega duha, sočutje in občutek, da v stiski niso sami. Ko so sodelavci MGL-ja prestajali težke trenutke, so se vedno odzvali in pomagali. Razmišljali so, kako bi nekaj tega njegovega duha živelo naprej. Nataša Tič je odlična igralka, izjemna umetnica, ki se je izkazala v številnih, tudi nagrajenih vlogah. Ko so razmišljali, kako bi ji lahko pomagali, so se domislili, da tako, da ji dajo priložnost za delo. Saj veste, kako je, človek mora le dobiti priložnost, da se lahko izkaže, pa se nekako izkoplje tudi iz najtežjih preizkušenj. Star pregovor pravi, da čas in delo celita rane, verjetno bo tako tudi pri Nataši. V gledališču so ji želeli priti naproti, saj se je čez noč znašla pred težko preizkušnjo, ko je ostala sama z dvema najstnikoma.

»Res je. Zaradi njenih umetniških kvalitet je od nedavno članica našega igralskega ansambla,« so povedali v MGL-ju. Kot smo izvedeli, so se igralci razveselili Natašinega novega angažmaja, saj so imeli Gašperja zelo radi. Na odru bo stala že januarja, v predstavi Orlando, ki jo bo režirala Barbara Hieng Samobor. Igralka pa že zdaj nima veliko časa, saj je angažirana v koprskem gledališču v predstavi Jeklene magnolije, sodeluje pa tudi s Špas teatrom.

Krhka, a odločna

Poleg skrbi za sina pa mora precej pozornosti posvečati tudi zdravju. Pred leti je prebolela tuberkulozo in je zato povsem spremenila življenjski slog. »Treba se je čuvati in ves čas delati na sebi. Čuvaš se zaradi sebe, da imaš zdravega duha v čim bolj zdravem telesu. To si je dolžan vsak človek. Telesa ne jemljem, kot da mi je dano brez odgovornosti skrbeti zanj. Poskušam mu vračati tisto, kar mi daje. Sem bioveganka, to pomeni, da poskušam jesti čim bolj ekološko pridelano hrano. Najboljše je, če je biodinamično pridelana, sploh če je znamke Demeter. Ta je zakon. Počasi sem se temu privadila in je postalo moj način življenja. Težko bi šla nazaj. Mislim, da nas vse po vrsti čaka delo na večjem zavedanju sebe in okolice,« je pred časom povedala za našo revijo in dodala, da sta sinova običajna fanta, ki se prehranjujeta »klasično« in imata svoje življenje. Starejši Gal je že zaplul v likovne vode. »Skuša se iskati v tej smer. Živi običajno najstniško življenje in je tudi domov že pripeljal dekle, s čimer nisem imela težav. Tosjo pa bolj vleče v igralske vode. Zanima ga petje in nedavno je bil odličen na odru,« je igralka zadovoljna, da sinova krasno napredujeta. Ker ima njuna mama po novem redno službo, pa bo vsem trem vsaj finančno malce laže.

prejšnji članek
Špela Močnik je rada mamica
Svet slavnih
Špela Močnik je rada mamica
naslednji članek
Razkrita velika laž Charlesa in Diane
Svet slavnih
Razkrita velika laž Charlesa in Diane