nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znani Slovenci, ki so drugič srečno zaljubljeni

28. 10. 2017; 08.00
Avtor: Andreja Comino/Zvezde
tina gorenjak, gorazd žilavec

Gorazd Žilavec je po ločitvi našel novo ljubezen. foto: Dejan Nikolič

Ne pravijo zaman, da ljubezen ubira čudna pota. Nekateri jo najdejo v prvo in imajo sopotnika za vse življenje, s katerim si ustvarijo družino ter premagujejo križe in težave, ki jih prinaša vsakdanjik. Pri vse več ljudeh pa ljubezen potrka večkrat. Za zaljubljenca je to lepo, za njuno »prtljago« od prej, otroke, pa ne nujno najbolj prijetno. »Pri teh stvareh najbolj pomagajo čas, veliko strpnosti, razumevanja in umirjenost,« so o tem, kako so njihovi otroci sprejeli novega partnerja oziroma partnerico, spregovorili naši znani sogovorniki.

Alenka in Kamenko Kesar: Ljubezen, trdna kakor kamen

»S Kamenkom sva najbolj ponosna na najine otroke. Tako jim rečeva. Dve hčerki sta iz mojega prvega zakona, hčerka in sin iz Kamenkovega prejšnjega zakona. Otroci imajo sedemnajst, šestnajst, devet in osem let in se krasno razumejo. To je nekaj, kar nama najbolj pogreje srce. Mali dve se igrata od jutra do večera, ko smo skupaj, polni sta domislic, večkrat se jima glasno nasmejimo. Najstnika sta totalno kul, v šoli jima gre odlično, zanima ju vse mogoče, sta zelo zanimiva sogovornika. Vsi štirje imajo vrednote na pravem mestu, predvsem pa imajo na pravem mestu srce,« pravita Alenka in Kamenko, ki sta zadovoljna in ponosna, da sta našla drug drugega in da se v njunem novem zakonu dobro počutijo tudi njuni otroci iz prejšnjih. Pravita, da je njuna družina posebna in raznovrstna, čutijo se povezane in se spoštujejo. Predvsem pa se imajo radi. 

Pevkini najljubši okusi sladoleda so limona in črni ribez, limona in malina ter limona in pasijonka.

Damjana Golavšek in Čarli Novak: Mojo in tvoji zbližuje kulinarika

Njune ustvarjalne poti so prepletene že več kot četrt stoletja. Glasbenika sta drug v drugem pred več kot četrt stoletja našla novo srečo, spretno sta znala krmariti med njeno hčerko in njegovima iz prejšnjih zakonov, ki so zdaj že odrasle in uspešne ženske. »Najina družina je na prvi pogled zapletena, predvsem je bilo to takrat, ko so bila dekleta mlajša, ko je bilo treba uskladiti še praznovanja deklet pri drugem staršu – nekdanjih partnerjih, pa srečevanje z vnuki,« pravi Damjana. To je za marsikoga trd oreh in priložnost za zamere, nesoglasja, vendar ne pri njiju. »Vse rešujeva pragmatično, z zdravo pametjo, srčnostjo in predvsem s kulinariko. Oba s Čarlijem se razveseliva najinih hčerk. Njegova Maša je stara 41 let in ima dva otroka – hčerki Nikolino in Izabelo, njegova mlajša Rea je stara 32, ravno tako kot moja Taja, ki ustvarja po vsem svetu. Dekleta imajo vsaka svoje življenje, zato se dobimo, ko nam to znese,« razlaga glasbenica, presrečna, da jim tako imenitno uspeva krmariti med tolikimi življenji in usodami. Seveda pa sta drug drugemu največja podpora.

Gorazd in Maša Žilavec: Dvojna sreča, dvojno veselje, nič prepirov

Kolegico Mašo Židanik je igralec spoznal na snemanju oddaje Lepo je biti sosed, v kateri sta igrala moža in ženo. »Pred kamerami sva bila zelo glasna, ko pa so se ugasnile, sva se veliko pogovarjala. Ločil sem se v začetku leta 2009, Maša pa je bila ravno sredi ločitvenega postopka. Pogovarjala sva se o vzrokih za ločitev in ugotovila, da sva šla oba narazen iz enakih razlogov. Enake stvari so naju motile in enake nama veliko pomenijo. Najina partnerja tega nista razumela. Med pogovori sva se hitro ujela.« Kmalu je med njima preskočila iskrica. Obljubila sta si, da če sta prepirala po scenariju pred kamerami, se doma ne bosta. Ker je Maša zaposlena v mariborskem gledališču, v Mariboru pa tudi živi, on pa je v Ljubljani, imata moderno zvezo. Živita vsak na svojem koncu, veliko se slišita po telefonu, vse proste trenutke pa preživita skupaj. Vsak ima tudi po dva otroka, približno enake starosti, ki so se med seboj spoprijateljili. »Vidiva se toliko, kolikor nama urniki dovolijo. Načrt je, da bi vsi skupaj živeli v Ljubljani, a zdaj ni ravno pravi čas za menjavo služb,« pravi Gorazd.

prejšnji članek
Emina danes neprepoznavna!
Svet slavnih
Emina danes neprepoznavna!
naslednji članek
Mirna Reynolds: Norost jo je pripeljala do konca
Svet slavnih
Mirna Reynolds: Norost jo je pripeljala do konca
#nasazenazenska
nasazenazenska