Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

So slovenski igralci čisto znoreli?

31. 10. 2017; 08.00
Avtor: K.M.
SPAS TEATER 20 LET (13)

foto: Špas teater

Strasti, drama, ljubezen, skoki čez plot, norost, resnice in laži …

Številni slovenski igralci so se pretekli teden po dvajsetih letih zopet združili s prav posebnim namenom. Pred točno dvajsetimi leti so namreč širši javnosti predstavili prvo zasebno komedijo, s katero so v sklopu Špas teatra navduševali slovensko občinstvo. 20. rojstni dan pa je bil odlična priložnost, da ekipa originalne predstave zopet stopi na slovenske odre. 

26. 10. 1997  se je Urška Alič odločila ustanoviti svoj teater. Poimenovala ga Špas teater in na oder postavla prvo komedijo – Dan norosti. Predstava je bila takrat v našem prostoru prva zabavna zasebna komedija in je orala ledino slovenskega zabavnega gledališča.

foto: Špas teater



Po dvajsetih letih 26. 10. 2017 Aličeva skoraj z isto igralsko zasedbo ponovno na oder postavi komedijo Dan norosti. Smeh, veselo razpoloženje, dobra volja, aplavzi ... so v Špas teatru stalnica. Tokrat je bilo na premieri komedije Dan norosti še več smeha. "Nora, nora ... noro dobra predstava," je bilo slišati od gledalcev, ki so z bučnim aplavzom nagradili ustvarjalce predstave: Jerneja Kuntnerja, Uroša Mačka, Nino Ivanič, režiserja Borisa Kobala, Laro Jankovič, Alojza Sveteta in Jašo Jamnika.

Urška Alič in Zvezdana Mlakar foto: Špas teater

"Navdušujoča predstava, ko si vsak lahko dovoli malce norosti, ki jo imamo vsi nadvse radi, ampak jo velikokrat skrivamo," je navdušeno o predstavi povedala Urška Vučak Markež. Njeni izjavi je pritrdila tudi Lucija Čirović in dodala, da igralci v uri in pol očarajo z igrivostjo, karikaturo in dobrim tempom. "Vsi morajo videti to predstavo, da se spomnijo norih igrivosti. Predvsem sem sredi prestave večkrat moral zaploskati, ko so z besedno igro očarali igralci," je v žaru razložil Peter Vilfan.

Praznovanja in premiere so se udeležili tudi drugi znani Slovenci: Ana Maria Mitić, Lado Leskovar, Sandi Salkič, Rajmond Debevec, Jože Potrebuješ, Violeta Tomič, Zvezdana Mlakar, Iča Putrih, Milan Gačanovič, Samuel Lucas in mnogi drugi …

prejšnji članek
Se je noseča Tina Maze vrnila k starim navadam?
Svet slavnih
Se je noseča Tina Maze vrnila k starim navadam?
naslednji članek
Tri obdobja Pankrtov
Svet slavnih
Tri obdobja Pankrtov