Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

To so najdražji čevlji na svetu!

1. 11. 2017; 09.00
Avtor: V. M.
najdražji čevlji 2

Čevlje je izdelala modna oblikovalka Debbie Wingham. foto: Profimedia

Bi zdrsnili v zlate čeveljce, okrašene z redkimi diamanti in bleščečimi dragimi kamni? Četudi ste prikimali, vam bo vzelo sapo, ko boste izvedeli, koliko so zanje odšteli naročniki.

Premožna družina iz Združenih arabskih emiratov je pri modni oblikovalki Debbie Wingham naročila izdelavo pregrešno dragih unikatnih čevljev. Podarili jih bodo kot darilo, v katerega so kreativno vpletli unikatni diamant. In ker 35 –letna britanska oblikovalka slavi po ustvarjalnih izdelkih, s katerimi podira rekordno vrednost, se je družini zdela primerna umetnica, ki bo ustvarila čevlje po njihovih apetitih.

Podplat čevljev in zadrga so izdelani iz čistega zlata. foto: Profimedia

Zlati čevlji za 15,1 milijona ameriških dolarjev

Čevlji, ki si jih lahko ogledate na fotografiji, so bili ocenjeni na vrednost 15,1 milijona ameriških dolarjev. Uradno so postali najdražji čevlji na svetu, podroben pogled pa razkriva, da se obutev resnično ponaša s pravo zakladnico dragocenih detajlov.

Podplat čevljev in zadrga so izdelani iz čistega zlata. Pozlačena je tudi zunanjost obutve in sicer z barvo iz 24-karatnega zlata. Unikatni izdelek prepleta zlata nit, rožice, okrašene z diamanti, zunanjost pa krasijo še redki rožnati in modri diamanti. Na obutvi izstopajo tudi beli diamanti in približno 1000 drugih dragih kamnov, ki so zlato obutev ponesli na piedestal najdražjih čevljev na svetu.

foto: Profimedia

prejšnji članek
Cool Fotr: Na obzorju nove težave
Svet slavnih
Cool Fotr: Na obzorju nove težave
naslednji članek
Se je noseča Tina Maze vrnila k starim navadam?
Svet slavnih
Se je noseča Tina Maze vrnila k starim navadam?