Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Pralno-sušilni stroji še vedno niso dobra izbira

7. 3. 2018; 02.00
Avtor: V. M.
pralni stroj

foto: Profimedia

Se sprašujete ali je nakup pralno-sušilnega stroja dobra odločitev? Takole pravijo strokovnjaki Zveze potrošnikov Slovenije …

Ste vedeli, da je boben v sušilnem stroju precej večji od bobna v pralno sušilnem stroju? To je tudi razlog, da je potrebno oprano perilo posušiti v dveh delih. Ob tem ni zanemarljiv niti podatek, da je zmogljivost sušenja v kombiniranem stroju občutno manjša ter da boben ni namenjen vsakodnevnemu sušenju perila.

V prid kombiniranega stroja ne kažejo niti ugotovitve glede energetske porabe. Pralno sušilni stroji namreč porabijo več energije, stroški porabe so tako višji kot pri porabi ločenih strojev. Nekaj slabe volje gre tudi na račun zmečkanosti in neenakomerne posušenosti perila.

V katerih primerih je torej nakup pralno-sušilnega stroja dobra izbira? Na Zvezi potrošnikov Slovenije pravijo, da le v primerih, ki zajemajo prostorsko stisko. ''Združevanje pranja in sušenja perila v enem stroju kljub dolgoletnim prizadevanjem proizvajalcev še vedno ne dosega rezultatov, ki bi si jih želeli. Odločitev za kombinirani aparat je zato sprejemljiva le v primeru, da za dva ločena ne najdemo primernega prostora,'' pojasnjujejo na ZPS in dodajajo, da so omenjeno potrdili tudi rezultati tokratnega neodvisnega testiranja, tekom katerega so pod drobnogled vzeli 14 pralno-sušilnih strojev. Cenovni okvirji testiranih strojev so se gibali od 600 do 900 eur, zabeleženi rezultati razkrivajo, da so dražji stroji bolje služili svojemu namenu.

foto: profimedia

prejšnji članek
Top recept: Hujšanje bo ekspresno!
Zdravje
Top recept: Hujšanje bo ekspresno!
naslednji članek
Nick Vujičić ostal brez las
Svet slavnih
Nick Vujičić ostal brez las
#obraziavenija
obraziavenija