profimedia-0090086427
Svet24.si

Orjaški modro-sivi kiti so si opomogli

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Poglejte, kako lepo družino ima glasbenik Robert Pikl!

10. 12. 2022; 08.00
Avtor: Te.P. / revija Lady
Robert Pikl2

Robert Pikl foto: Igor Škafar

Robert Pikl ni samo odličen glasbenik, temveč tudi mož in očka dveh deklic, zato se zelo veseli prazničnega decembra, ki ima poseben čar prav za najmlajše.

Praznično vzdušje že na začetku decembra uvede njegova žena z lesenim adventnim koledarjem, ki ga uporabljajo, odkar se je rodila najstarejša hči. »Vsako jutro punci v okencu koledarja čaka simpatična naloga za njiju ali za vso družino za dan v adventnem času (lov na skriti zaklad, kakav s penicami, božična risanka, večer družabnih iger …). Obvezni del prazničnega vzdušja je tudi obisk središča Ljubljane in preverjanje, kako je osvetljena,« nam razkrije Robi.

Tudi za domačo okrasitev poskrbi nežnejši spol. »Žena ima lepo zbirko majhnih vil, ki jih zbira že leta. Nekaj jih v prazničnem času krasi naš lestenec, preostale gredo na smrečico skupaj z enobarvnimi lučkami. Hčerki imata v svoji sobi manjšo verzijo drevesca, na oknih pa se seveda spodobi imeti papirnate okraske, ki smo jih vsi radi izdelovali v svojem otroštvu,« nam še zaupa glasbenik. V tako lepo okrašenem domu tako ne preseneča, da jih obiščejo vsi trije možje, glavni pa je Miklavž. Ne zato, ker je prvi na vrsti, temveč zaradi nadaljevanja tradicije, ki jo je njegova žena vajena še iz svojega otroštva. Seveda noben od dobrih mož ne pride praznih rok.

Robert Pikl z družino foto: revija zvezde

»Kar si naši punci zaželita, napišeta Miklavžu, in to željo jima tudi izpolni, saj sta bili dovolj pridni. Ob preostalih dveh praznikih pa si poklonimo kakšno malenkost. Pavlina zna izdelovati krasne voščilnice, Julija, ki bo letos decembra dopolnila štiri leta, pa ji pridno sledi,« je ponosen Robert. Glavni družinski praznik pa je božič, tudi zato, ker je Robi zadnji dan v letu največkrat odsoten, saj ima koncert z glasbeno zasedbo Manouche ali s kakšnim drugim znanim izvajalcem.

»Na božični večer smo vedno v ožjem družinskem krogu. Jaz po navadi naredim božansko pečenko oziroma pujsa, nadevanega z lastnoročno izdelanim mediteranskim pestom, ovitega v slanino. Pri potici pa se po navadi 'prešvercamo', ker se vsako leto ponudi, da nam jo speče moja mama ali ženina babica. Za moj okus mora biti nujno orehova z rozinami. Tudi domača pehtranova je resna slovenska specialiteta. Vedno pa so na voljo domači piškoti, saj jih žena z obema hčerkama peče v več rundah skozi ves december,« je nad svojimi dekleti očaran Robi.

***null***

prejšnji članek
Posebna čast za igralko Kristen Stewart
Kultura
Posebna čast za igralko Kristen Stewart
naslednji članek
Damjana Golavšek praznični jedilnik pripravlja ves december
Svet slavnih
Damjana Golavšek praznični jedilnik pripravlja ves december