Robert Golob
Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so nedopustne in se morajo končati«

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Bolečine in velika ljubezen: Tako hudo je bilo s Tino Turner

25. 5. 2023; 07.00
Avtor: V.M.
Tina Turner je doživela ogromno osebno tragedijo s samomorom sina Craiga in smrtjo drugega sina Ronn

Tina Turner leta 2021 foto: Profimedia

Sinoči je svet razžalostila vest o slovesu legendarne pevke Tine Turner. Hude zdravstvene težave ji je lajšala soprogova velika ljubezen. Kaj vse je zvezda prestajala izza žarometov?

Ameriška pevka Tina Turner je umrla v Švici, kjer je živela, odkar se je leta 2009 poslovila od glasbenih odrov. Njeno smrt je za medije potrdil njen tiskovni predstavnik, sporočilo o tem je bilo objavljeno tudi na njenem računu na Instagramu.

Ignoriranje diagnoze

Kraljica rocka se je z zdravstvenimi težavami soočala zadnje desetletje, a prve nevšečnosti pravzaprav segajo veliko dlje. Leta 1978 so ji diagnosticirali hipertenzijo, vendar previsokemu krvnemu tlaku ni posvečala pozornosti.

»Ne morem se spomniti, da bi kdaj dobil razlago o tem, kaj visok krvni tlak pomeni ali kako vpliva na telo. Moj krvni tlak sem tretirala, kot nekaj normalnega, zato ga tudi nisem poskušala nadzorovati,« je v enem izmed intervjujev dejala pokojna zvezdnica, ki je leta 2013, zgolj tri tedne po poroki, zaradi nezdravljene hipertenzije utrpela možgansko kap.

V naslednjih letih jo je čakalo še več nevšečnosti, leta 2016 so ji namreč diagnosticirali raka na črevesju. Kot pišejo ameriški mediji, se je zaradi stranskih učinkov začetnega zdravljenja zatekla k homeopatskim pristopom, kar pa je le poslabšalo njeno zdravstveno stanje. Kmalu je sledil še en udarec, utrpela je popolno odpoved ledvic.

Tina Turner je kraljica rock 'n' rolla foto: Profimedia

Udarec za udarcem

»Posledice moje nevednosti so bile na koncu vprašanje življenja in smrti. V teh strašnih trenutkih krivde in samoobtoževanja sem se naučila nekaj čudovitega o soprogu Erwinu. Nikoli mi ni očital moje napake. Namesto tega je bil zvest, prijazen in razumevajoč - in odločen, da mi bo vse to pomagal preživeti,« je zapisala v svojih spominih pevka, ki ji je soprog daroval lastno ledvico. Kot je Turnerjeva pojasnila v intervjuju za European Kidney Health Alliance, je bila operacija uspešno izvedena aprila 2017, žal pa je kasneje nastopilo kar nekaj težav, saj je telo zavračalo darovano ledvico. Pevka je bila pogosto hospitalizirana, imela je hude težave z vrtoglavico, slabostjo, slabim spominom, pestil pa jo je tudi neobvladljiv strah.

Tina Turner in Erwin Bach foto: Profimedia

Srečna, da je ljubljena

V naslednjih letih se je marljivo posvetila skrbi za zdravje, upoštevala je zdravniška navodila in si prizadevala slediti zdravemu življenjskemu slogu. »Z veseljem povem, da sem zaradi svojega ljubljenega moža Erwina živa in vsak dan ljubim življenje.«

Tina se je torej desetletje pred smrtjo spopadala s številnimi zdravstvenimi težavami. V svojih spominih je povedala, da je kljub temu, da je premagala raka in odpoved ledvic, vedela, da ni povsem zdrava. »Vem, da moje zdravstvene avanture še zdaleč ni konec. Ampak še vedno sem tukaj — še vedno sva tu, bližje, kot sva si kadarkoli predstavljala,« je dejala Tina, ko je govorila o bitki za življenje in o svojem ljubem Erwinu.

»Lahko pogledam nazaj in razumem, zakaj je bila moja karma takšna, kot je bila. Iz slabega je nastalo dobro.Veselje je prišlo iz bolečine. In še nikoli nisem bil tako popolnoma srečna, kot sem danes.«

Tina Turner in Erwin Bach (2018) foto: Profimedia

prejšnji članek
Poroka na prvi pogled: Tina postala zadržano dekle
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Tina postala zadržano dekle
naslednji članek
Umrla zvezdnica Tina Turner
Svet slavnih
Umrla zvezdnica Tina Turner