sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Umrla je Ema Prodnik, dolgoletna pevka Avsenikov

24. 6. 2023; 08.17
Avtor: K.M.
EMA - 1000. nastop z Avseniki

Ema Prodnik na svojem tisočem koncertu z Avseniki foto: Arhiv

Umrla je sopranistka Ema Prodnik, dolgoletna pevka Ansambla bratov Avsenik, pevka pesmi Slovenija od kod lepote tvoje.

Ko se je Ema Prodnik že tik pred koncem študija začela uveljavljati kot izvrstna pevka, je na njena vrata leta 1962 potrkal šarmantni Vilko Ovsenik. Kljub temu, da je bila do nedavnega še trdno odločena, da bo ostala v svetu klasične glasbe, jo je Vilko prepričal, da se je leta 1962 pridružila temu imenitnem ansamblu in z njim sodelovala skoraj 20 let. Ema je v Avsenikovem ansamblu nadomestila Danico Filipič, ustvarjala pa je skupaj s Slavkom Avsenikom, Levom Ponikvarjem, Mikom Sossom, pa tudi z Jožico Svete, Albinom Rudanom in Alfijem Nipičem. 

Brata Avsenik sta zanjo napisala številne skladbe, kjer se je izkazala kot solistka. Naj izpostavimo samo: V gozdni samoti, Sinje moje, Nasvidenje, Cvetoče tulpe, Čakala bom, Moj lovec, Nabrala bom šopek cvetja, Povej mi, kje pomlad gostuje, Slovenija od kod lepote tvoje, Prehitro mimo je mladost, in druge ... Njena glas je božal koncertne publike po vsej centralni Evropi, z Avseniki pa je zapela na več kot 6 tisočih koncertih.

Sašo Avsenik je danes na družbenem omrežju zapisal: "Danes smo izvedeli žalostno vest, da je za vedno zaspala gospa Ema Prodnik. Pri ansamblu bratov Avsenik je delovala 20 zlatih let. Njen nežen glas in srčne interpretacije glasbe so se in se še danes dotaknejo src Slovencev in drugih prijateljev po vsem svetu. Najlepša hvala za vso ljubezen in glasbo. Počivajte v miru."

prejšnji članek
Bomo Senidah spremljali tudi v seriji?
Svet slavnih
Bomo Senidah spremljali tudi v seriji?
naslednji članek
Harryja spet niso povabili!
Svet slavnih
Harryja spet niso povabili!
#obraziavenija
obraziavenija