cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kate Middleton in princ William z novima častnima nazivoma

11. 8. 2023; 10.00
Avtor: K.M.
Kate Middleton in princ William BAFTA 2023

Princ William in Kate Middleton sta navdušila na rdeči preprogi podelitve nagrad BAFTA. foto: Profimedia

Kralj Karel III. je valižanski princesi Kate Middleton in valižanskemu princu Williamu podelil nova naziva. Kaj pa Harry in Meghan?

Kralj Karel III. je valižanski princesi Kate Middleton in valižanskemu princu Williamu podelil nove vojaške nazive. Skoraj leto dni po tem, ko sta bila po smrti kraljice Elizabete II. razglašena za valižansko princeso in valižanskega princa s strani kralja Karla III., je kraljevski par prejel dodatne nazive po preureditvi vojaških imenovanj znotraj družine, poroča The Telegraph, ki navaja Buckinghamsko palačo.

Kate je bila imenovana za komodorjo glavnega poveljstva flote, polkovnico 1. kraljevega dragona in kraljevo častno zračno komodorjo kraljevega zračnega korpusa Coningsby. William pa je bil imenovan za polkovnika Mercian Regiment, polkovnika Army Air Corps in kraljevega častnega zračnega komodorja RAF Valley, kjer je prej tri leta služil kot pilot iskalne in reševalne službe. Z imenovanjem za novo kraljevo častno zračno komodorjo za RAF Coningsby je Kate dobila svojo prvo višjo vlogo v Kraljevem zračnem korpusu (RAF). Ta naziv ima tudi posebno povezavo z njenim dedkom, kapetanom Petrom Middletonom, ki je leta 1962 letel skupaj z možem pokojne kraljice Elizabete, princem Philipom, med dvomesečno zračno turnejo po Južni Ameriki.

Med drugimi člani kraljeve družine, ki so prejeli nove vojaške nazive v tej spremembi, so kraljica Camilla, princ Edward in njegova žena Sophie, princesa Anne, princ Richard in Birgitte, vojvodinja Gloucesterska. Nekatera od novih imenovanj so nekoč pripadala princu Andrewu, ki je bil januarja 2022 zaradi obtožb povezanih s spolnim nadlegovanjem razrešen svojih vojaških obveznosti. Meghan in Harry sta seveda ostala brez novih nazivov. 

prejšnji članek
Neugodne posledice pogostih in intenzivnih spolnih odnosov
Odnosi
Neugodne posledice pogostih in intenzivnih spolnih odnosov
naslednji članek
Neisha uživala na sanjskem dopustu
Svet slavnih
Neisha uživala na sanjskem dopustu