cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenski košarkar bo sezono moral preživeti ločen od družine

11. 10. 2023; 10.30
Avtor: K.M.
Adrijana Dimec

Adrijana in Žiga Dimec pred leti z otrokoma. foto: osebni arhiv

Čeprav bi se žena Žiga Dimca, Adrijana Dimec, z otrokoma morala preseliti v Turčijo, so se okoliščine nekoliko spremenile.

Pred pričetkom letošnjega svetovnega prvenstva v košarki je Adrijana Dimec razkrila, da se družina spet seli. Lansko sezono so preživeli na Japonskem, pred tedni pa je Žiga Dimec potrdil, da je podpisal pogodbo za turški klub. Po prvotnih načrtih bi morala z njim tudi njegova družina. A je zdaj spletna vplivnica in podjetnica na družbenem omrežju razkrila, da so se razmere nekoliko spremenile. Celotno zgodbo pa je razkrila tudi na družbenem omrežju. 

"Na tej točki bi lahko sledilo 30 storijev, kaj vse je šlo narobe, kaj vse seni poklopilo, ampak na kratko. Kljub temu, da je tam čisto drug svet in da smo iz noro urejene japonske prišli v totalno nasprotje, kaos, drug občutek glede varnosti, standard čistoče praktično neobstoječe, skušali neuspešno menjati stanovanje, druga vera, druga kultura ... vse to bi potrpela zato, da smo skupaj. Ampak na koncu bil odločilen trenutek nekaj drugega," je zapisala Adrijana. 

In nadaljevala: "Šola. Kljub temu, da smo bili že pred pristankom na vezi s šolo, kamor naj bi šel in je bilo rečeno, da je šola v angleščini, so nam potem na lokaciji povedali, da želijo, da Maks bere in piše v turščini. Šola je (prvi razred) 9 ur na dan, šestkrat na teden, tudi sobote. Glede na to, da govorimo o pol leta, se nisva mogla sprijazniti s tem, da bomo Maksa matrali s takimi okoliščinami. Videla sva, da je v njemu velik odpor."

K temu je še dodala, da so se morali odločati med tem, ali začasno razbijejo družino, ali naredijo nekaj za srečo otroka, "Da postaviva otroka na prvo mesto, da ju jaz odpeljem nazaj v Slovenijo in da bosta šolo ter vrtec obiskovala tukaj. Vsako priložnost bomo gor in dol. Ni idealno, ampak celo življenje je sprejemanje kompromisov. Kakor hitro sem od šole v Sloveniji dobila zeleno luč, sva kupila karte."

prejšnji članek
Amber Heard zdaj s prstom kaže na Jasona Momoo
Svet slavnih
Amber Heard zdaj s prstom kaže na Jasona Momoo
naslednji članek
Sestra Nataše Pirc Musar že v drugem kuharskem šovu
Resničnostni šovi
Sestra Nataše Pirc Musar že v drugem kuharskem šovu