nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kdaj spimo zares kvalitetno?

21. 8. 2016; 08.00
Avtor: A.P.
spanje
Znano je, kako spanje vpliva na zdravje in koncentracijo in posledično vpliva tudi na vaše delovanje v službi. Raziskave so dokazale, da je količina spanja eden od odločilnih razlogom, zakaj se vaša kariera ne razvija v smer, v katero si želite.

Preveliko ali premalo spanja vpliva na zdravje osebe, ki spijo manj od 5 in več od 10 ur, kar vpliva tudi na odsotnost z dela. Te osebe so pogosteje odsotne; med 4-9 dni na leto.

Pomanjkanje spanja vpliva na kreativnost in produktivnost. Ljudje, ki trpijo zaradi pomanjkanja spanja, na testih pokažejo slabše rezultate v količini obsega opravljenega dela.

Pomanjkanje spanca je lahko ključnega pomena pri povišici. Študije so pokazale, da imajo ljudje, ki v povprečju spijo 7 ur na noč na dolgi rok, za 16% višjo plačo od tistih, ki spijo manj kot 7 ur.

Spanec povečuje delovni spomin in vpliva na njegovo sposobnost, ki je povezana z reševanjem problemov,bralnim razumevanjem, odločanjem.

Ljudem, ki spijo manj kot 6 ur na noč, preti resna grožnja, da pride do pregorelosti, ker težko ločijo delo in prosti čas. Sanje močno vplivajo na odmor in relaksacijo, ki sta telesu nujne, še posebej, če delate v stresnih razmerah.

prejšnji članek
Stvari, ki jih o medu še niste slišali
Kulinarika
Stvari, ki jih o medu še niste slišali
naslednji članek
Povejte, kdaj ste rojeni in mi vam povemo, kdo ste!
Horoskop
Povejte, kdaj ste rojeni in mi vam povemo, kdo ste!