901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kaj morate vedeti pred lepotnim posegom?

14. 10. 2017; 02.00
Avtor: B.G./Bodi zdrava
lepotni posegi
Estetska medicina in plastična kirurgija sta dandanes vse bolj dosegljivi in o njej premišljuje vse več ljudi. A glede česa se je treba pozanimati, preden se zares odločite za poseg v telo?

Odločitev, da boste šli pod nož in nekaj spremenili na sebi, ni kar tako. Vsekakor ni kot obisk pedikerke ali frizerke, potrebne so raziskave o posegu in predvsem zdravniku, ki ga bo izvedel. Kako se vsega skupaj lotiti?

Nekaj že veste. Že samo dejstvo, da o tem resno premišljujete, pove, da nekaj že veste; morda ste na lastne oči videli odlično izveden lepotni poseg na znanki, ki vam je navdušeno razkrila svojo izkušnjo. Podrobneje se pozanimajte, h kateremu zdravniku je šla in kako je potekala celotna izkušnja. Če najdete še kakšno dekle, ki je šlo k istemu zdravniku in ima enake izkušnje, toliko bolje. Reklama od ust do ust je najboljša in najbolj preverjena. Povprašajte tudi po minusih, vedeti morate vse.

Preverite zdravnika. Na njegovi spletni strani raziščite, kaj dela, kako dela in kje dela. Preberite njegove članke, intervjuje in njegova razmišljanja. Zelo pomembno je, da sta na enaki valovni dolžini. Zelo pomembna je tudi lokacija: čim bližje vašega doma, tem bolje, če pa je bolj oddaljen, se pozanimajte o hotelih v bližini. Okrevanje v prvem tednu je namreč najtežje, zato je najbolje, da imate zdravnika v bližini, če morebiti pride do kakršnega koli zapleta.

Obiščite zdravnika v njegovi ordinaciji. Osnovni pregledi niso dragi, cene se gibljejo okrog petdeset evrov, za ta denar pa boste izvedeli vse, kar vas zanima: videli fotografije pacientov pred in po posegu, dobili podatke o kakovosti materialov, s katerimi dela. Predvsem pa boste začutili kemijo med vama. Ali je pravi, boste vedeli takoj. Če vam ostane čuden občutek, raje obiščite še kakšnega za primerjavo.

prejšnji članek
Ljubezenska zgodba: Za obletnico presenečenje
Zdravje
Ljubezenska zgodba: Za obletnico presenečenje
naslednji članek
Ste spali dovolj, a ste nenaspani?
Zdravje
Ste spali dovolj, a ste nenaspani?