zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kaj vam o zaprtju sporoča vaš jezik?

28. 8. 2023; 04.00
Avtor: revija Bodi zdrava
JEZIK, OKUS, ZADAH

Jezik foto: Dreamstime

Imate težave z zaprtjem? Poglejte, kakšen je vaš jezik in preverite, kaj vam njegovo stanje sporoča.

Zaprtje se pojavi, ko postane odvajanje blata manj pogosto, na vsake tri dni ali več, samo odvajanje je težavno, boleče. Blato je trdo, odvaja se v majhnih količinah, obenem se pojavlja tudi občutek neizpraznjenega črevesa. Z vidika TKM je zaprtje posledica oslabljene funkcije debelega črevesa, ki skrbi za prenos odpadnih snovi ter pomanjkanje vranične energije, čezmerne sluzi in vlage v telesu ter splošno pomanjkanje krvi in energije či v telesu.

Vas pestijo črevesne težave? foto: Shutterstock

Kaj sporoča jezik?

Vlaga in sluz v telesu: Če opazite, da je jezik rdeč, obložen z debelo rumeno oblogo, to nakazuje na prebitek vlage in sluzi v telesu. Drugi znaki so še slab zadah, suha usta, razjede v ustih, temnejši urin in zmanjšana količina urina. Zlahka se vlaga in sluz nakopičita v telesu v poletnih mesecih, ko uživamo preveč pekoče, surove in mrzle hrane.

Splošno pomanjkanje krvi in vitalne energije: Če opazite, da je jezik bled in prevlečen s tanko belo oblogo in ima na straneh vidne odtise zob, to kaže, da telesu primanjkuje splošna vitalnost. Drugi znaki so še omotičnost, bleda koža in nohti, zamegljen vid, napenjanje v času izločanja urina in blata, splošna utrujenost.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Vabljeni k branju! foto: revija Bodi Zdrava

prejšnji članek
Poseben uspeh in čast za hči Marka Milića
Svet slavnih
Poseben uspeh in čast za hči Marka Milića
naslednji članek
Intimno britje: Trik, ki prepreči razdraženo kožo
Moda&Lepota
Intimno britje: Trik, ki prepreči razdraženo kožo