zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Omara, urejena po načelih feng šuja

14. 5. 2017; 05.00
Avtor: Branka Grbin/Bodi zdrava
urejena omara

foto: profimedia

Pomlad je čas za spomladansko čistko garderobe.

Urejena omara prinaša veliko več kot samo urejeno omaro.

Urejena omara z energetskega vidika prinaša večji pretok čija (življenjske energije) in posledično večjo svobodo, razlaga sogovornica.

»S tem, ko se osvobodimo stvari, ki nam ne prinašajo veselja oziroma so odslužile svoj namen, se osvobodimo tudi nekaterih starih vedenjskih in čustvenih vzorcev ter lahko bolj polno zaživimo v zdajšnjem trenutku. S praktičnega vidika pa nam prinaša večji nadzor nad našimi oblačili in učinkovitejšo rabo časa. Lahko se poslovimo od izgubljanja časa pred polno omaro in večnega 'nimam kaj obleči' ter oblikujemo bolj dovršen slog, saj začnemo dejansko oblačiti samo tisto, kar imamo res radi in se nam poda.«

Začnite takole:


1. Najprej vsa oblačila in dodatke vzamemo iz omare/predalnikov ter jih postavimo na tla. Omara mora biti res prazna.
2. Vsako stvar posebej pregledamo in po potrebi tudi oblečemo ter se iskreno vprašamo, ali nam prinaša veselje. Pomembno je, da smo iskreni in poslušamo tisti prvi intuitivni odgovor.
3. Če je odgovor da, stvar položimo na kup, ki ga nameravamo pospraviti nazaj v omaro. Če je odgovor ne, oblačila razvrstimo na kup, ki ga bomo nato podarili/prodali.
4. Ko končamo razvrščanje, je na vrsti čiščenje garderobe. Najprej jo dobro počistimo in prezračimo, če je le mogoče, pustimo, da se zrači kar ves dan oziroma dva dni.
5. Šele nato se lotimo pospravljanja, še prej pa pregledamo kup, ki ga nameravamo obdržati, in se vprašamo, kdaj smo nazadnje oblekli neko stvar. Velikokrat se zgodi, da nam je nekaj pri srcu in nam prinaša veselje, vendar stvari nismo oblekli v zadnjem letu. To pomeni, da je že odslužila svoj namen in da se moramo od nje ločiti. Pomembno je, da stvari, ki so nam sicer pri srcu, ampak jih ne oblečemo več, ne degradiramo v oblačila za doma. To je le zavlačevanje procesa – za doma dejansko ne potrebujemo več kot dveh, treh stvari.
6. Pospravljanja se lotimo načrtno in po kategorijah: nekaterim je bližje po blagovnih skupinah, drugim glede na priložnost. Pomembno je, da izberemo sebi najprimernejši način in pri tem za večji učinek upoštevamo tudi barvno lestvico, saj ta ustvarja harmonijo. Da bi dosegli tudi estetski učinek, je priporočljivo, da uporabimo enake obešalnike ter dodamo različne pripomočke za shranjevanje (košare, škatle), ki so nam všeč.

prejšnji članek
Znani slovenski voditelj čisto ponorel
Svet slavnih
Znani slovenski voditelj čisto ponorel
naslednji članek
Ne pretiravajte s soljo!
Zdravje
Ne pretiravajte s soljo!
#obraziavenija
obraziavenija