Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490
Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih žuriral: "Nosil sem lasulje, da me ne bi prepoznali"

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

To se zgodi s telesom, če igrate badminton!

6. 6. 2017; 03.00
Avtor: V. M.
Fit ženska

Tekom redne vadbe se izostrijo čuti in refleksi, izboljša se mišična vzdržljivost in splošna aerobna pripravljenost. foto: pexels

Badminton je priljubljena rekreativna igra, ki poleg sprostitve in zabave prinaša izjemno veliko pozitivnih učinkov na telo in duha. Ste sploh vedeli, kaj se zgodi, če redno igrate badminton?

Morda mislite, da gre pri badmintonu le za lahkotno tekanje za žogico, a naj vam zaupamo, da temu ni tako. Badminton velja za absolutno najhitrejši šport z loparjem in žogico. Gre za izjemno kvaliteten aerobni trening, pri katerem se okrepijo prav vse mišice v telesu. Pa ne le to, tekom redne vadbe se izostrijo čuti in refleksi, izboljša se mišična vzdržljivost, pa tudi splošna aerobna pripravljenost.

Badminton velja za najhitrejši šport z žogico in loparjem. foto: Profimedia

Prednost badmintona je vsekakor ta, da je igra primerna za prav vsakega izmed nas, ne glede na starost in spol. Badminton je prijazen za začetnike, ki pa lahko v zelo kratkem času izjemno napredujejo. Tekom igre se igralec sprosti, se pošteno razmiga, izboljša koncentracijo in samozavest, razvije zdravo mero tekmovalnosti in izboljša svoje splošno počutje. Ravno slednje lahko močno pripomore pri reševanju težav povezanih s stresom, anksioznostjo, depresijo in nespečnostjo.

Z žogico ujamemo tudi zdravje

Poleg omenjenih prednosti za telo in duha, pa z redno igro badmintona krepimo tudi okostje ter ob enem preprečujemo nastanek osteoporoze v kasnejših letih. Morda niste vedeli, a na ohranjenost močnih kosti vplivajo zlasti aktivnosti, pri katerih tako kosti kot mišice delujejo proti težnosti, ob enem pa enakomerno obremenjujejo vse dele telesa.

Slovo od odvečnih kilogramov

Igra je primerna tudi za vse tiste, ki želijo na prijeten način izgubiti odvečne kilograme. Ob razgibanem aerobnem treningu lahko namreč porabimo veliko kalorij. Vadba krepi mišice in dviguje srčni utrip – slednje pomeni, da se tekom rednega rekreativnega gibanja spodbudi presnova, kar povzroči hitrejšo porabo kalorij.

Preberite si še: Kako za zdravo telo trenirajo oskarjevke?

Tekom igre okrepimo prav vse telesne mišice. foto: pexels

prejšnji članek
Pokovka in slane palčke: Zdrav prigrizek ali kalorijska bomba?
Zdravje
Pokovka in slane palčke: Zdrav prigrizek ali kalorijska bomba?
naslednji članek
VIDEO: Noro! 12-letna talentka zapela z zaprtimi usti!
Svet slavnih
VIDEO: Noro! 12-letna talentka zapela z zaprtimi usti!
#obraziavenija
obraziavenija