Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kruta lekcija: 'Prosim, nikoli ne dajte nog na armaturno ploščo!'

11. 8. 2017; 01.00
Avtor: V. M.
vožnja

Brezskrban vožnja ima lahko nepredstavljive posledice. foto: Facebook

'Mož mi je vedno govoril, naj ne dajem nog na armaturno ploščo, saj je lahko to v primeru nesreče zelo nevarno. Pa ga nisem poslušala. Niti sanjalo se mi ni, da se mi lahko pripeti nekaj tako krutega …'

Med vožnjo z avtomobilom zlasti v poletnih mesecih veliko sopotnikov položi oz. pokrči noge na armaturno ploščo. Tudi vas takšno pretegovanje nog spominja na poletno vožnjo in tisti brezskrben vonj po počitnicah? Američanka Audra Tatum bi še pred časom veselo prikimala, danes pa se ob spominu na strašni dogodek spači od bolečine. Da se kaj takega ne bi pripetilo še komu drugemu, je spregovorila o nesreči, ki je pred dvema letoma zaznamovala njeno življenje.

Nesreča v nesreči

Audra se je skupaj s soprogom Nickom in 10 letno hčerko odpravila na vožnjo z avtomobilom. Sedela je na sovoznikovem sedežu, se brezskrbno pretegnila in kot tolikokrat poprej položila noge na armaturno ploščo. O tem, da se jim lahko pripeti nesreča, ni razmišljala. Pa se je pripetilo ravno to. V družino je trčil avtomobil, ob čemer se je sprožila zračna blazina. Slednja je sicer namenjena zaščiti potnika pred udarcem v armaturno ploščo, ker pa je bila 31-letna mati v neprimernem položaju, ji je eksplozija sunila noge, natančneje kolena, naravnost v obraz. Posledice so bile grozljive.

Audra je utrpela številne poškodbe spodnjih okončin. foto: Audra Tatum

'Prosim, ne delajte tega ...'

Ob močnem sunku so ji kolena zdrobila nos in desno polovico obraza. A to ni vse. Ob silovitem trku je utrpela zapleten zlom spodnjih okončin, zaradi česar je bila potrebna operacija kolkov, kolen in gležnjev. Posledice so resne, na dan lahko samostojno stoji le nekaj ur, bolečine so še vedno prisotne.

''Vse življenje sem se v avtu vozila tako, da sem imela noge bodisi prekrižane, bodisi pokrčene na armaturno ploščo. Mož mi je vedno govoril, da se mi bodo polomile noge, če bom udeležena v nesreči. Pa ga nisem poslušala. In zgodilo se je ravno to. Noge sem imela v hipu tik pred očmi, zaradi moje ignorance, mi je močan sunek zdrobil desno stran obraza,'' je za CBS News povedala Audra, ki želi prispevati k osveščanju sopotnikov. ''Prosim, nikoli ne polagajte nog na armaturno ploščo. Nikoli. Posledice so lahko grozljive.''

Audra Tatum po nesreči. foto: Audra Tatum

Preberite si še: Cena, ki jo boste plačali, če sebe in otrok ne boste zaščitili pred soncem

prejšnji članek
Kako pa bi vi rešili viralen račun, ki je razdvojil internet?
Zdravje
Kako pa bi vi rešili viralen račun, ki je razdvojil internet?
naslednji članek
Smrt v kraljevi družini - kraljica je popolnoma na tleh
Svet slavnih
Smrt v kraljevi družini - kraljica je popolnoma na tleh